Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Potpisan rekordan ugovor o sufinanciranju vodovodne i kanlizacijske infrastrukture

Za vodovod i kanalizaciju u Trogiru i Kaštelima više od milijardu kuna, od toga 803 milijuna stižu iz EU

Foto: Splitsko-dalmatinska županija
Za četiri godine 99% kućanstava bit će priključeno na vodvod, a 97% na kanalizaciju

Potpisan je ugovor o sufinanciranju projekta “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kaštela – Trogir”, vrijednog 1,15 milijardi kuna koji s 803 milijuna odnosno 69,78% sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda kroz Operativni program “Konkurentnost i kohezija”. Potpisali su ga ministar zaštite okoliša i energetike RH Tomislav Ćorić, direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i Tomislav Šuta, direktor Vodovoda i kanalizacije Split koji je nositelj projekta.

AGLOMERACIJA IVANEC Uskoro slijedi potpisivanje ugovora vrijednog ukupno 171 milijun kuna

Potpisivanju ugovora nazočili su splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban te gradonačelnici i načelnici jedinica lokalne samouprave (gradova Kaštela, Trogira i Splita te općina Okrug i Seget) na čijem području će u sklopu velikog infrastrukturnog projekta 7700 građana dobiti priključak na vodu, a 32.477 će ih biti priključeno na sustav 
odvodnje.

Ispunjavanje standarda EU

Ministar Ćorić istaknuo je da je to jedan od većih projekata u Hrvatskoj, a Tomislav Šuta iznio je podatak da će se njegovom realizacijom ostvariti 99% priključenosti na vodovodnu mrežu i 97% na kanalizacijsku.

Trajanje projekta je četiri godine, odnosno on treba biti realiziran u razdoblju od 2019. do 2023. godine. Projekt aglomeracije Kaštela-Trogir obuhvaća područje gradova Kaštela i Trogira, otoka Čiovo, općina Seget i Okrug te naselja Slatine koje administrativno pripada Gradu Splitu.

Realizacijom ovog velikog infrastrukturnog projekta ispunit će se standardi EU u vodno-komunalnim djelatnostima.

Veliko priznanje Splitsko-dalmatinskoj županiji Županijski Centar izvrsnosti proglašen Europskom točkom za darovite

Uz ugovor za aglomeraciju Kaštela – Trogir, potpisan je i Ugovor o realizaciji gradnje infrastrukturnih objekata vodoopskrbe općine Lećevica i županijskog Centra za gospodarenje otpadom u Kladnjicama kod Lećevice, u ukupnom iznosu 16,198.000 kuna.

Motika i zasukani rukavi

Župan Blaženko Boban kaže da će Splitsko-dalmatinska županija u iduće četiri godine biti jedno veliko gradilište. Podsjetio je na to da je s ministrom Ćorićem potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za županijski Centar za gospodarenje otpadom u Lećevici vrijedan 323 milijuna kuna, što je dosad bio najveći ugovor potpisan u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a ugovor o sufinanciranju vodovoda i kanalizacije aglomeracije Trogir – Kaštela za više od četiri puta premašuje taj iznos.

svečana sjednica Boban: Splitsko-dalmatinska županija najbolja je po povlačenju novca iz EU

– Vrlo brzo potpisat ćemo još veći ugovor, za aglomeraciju Split – Solin – najavio je Boban.

Vodovodu i kanalizaciji poželio je što brže i ekspeditivnije provođenje ovoga programa.

– Građani na terenu očekuju motiku, mašklin i bagere i što više zasukanih rukava – poručio je župan Boban.