Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
na Strossmayerovom trgu

Advent u Jaski počinje bogatim programom, u subotu klizanje za sve besplatno

advent
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Posjetitelji će moći razgledati nove maštovite božićne dekoracije, božićnu rasvjetu, Božićni sajam s pregršt prigodnih božićnih poklona i ukrasa, a vikend uoči Božića (16. i 17.12.) Djed Božićnjak će podijeliti poklone djeci vrtićke dobi.

Turistička zajednica grada Jastrebarskog, Grad Jastrebarsko i Društva naša djeca Jastrebarsko i ove godine organiziraju manifestaciju Advent u Jaski, koja će se održati od 2. prosinca 2017. do 14. siječnja 2018., na Strossmayerovom trgu.

Otvorenje manifestacije Advent u Jaski i klizališta održat će se u subotu, 2.12. na klizalištu, a ove godine je po prvi puta izdan prigodni adventski letak s popisom svih događanja u Jaski, a letak se može nabaviti u uredu Turističke zajednice (Vladka Mačeka 1).

U sklopu manifestacije postavlja se klizalište na kojem će se, kao i svake godine, održati škola klizanja te kao novost - škola hokeja. Posjetitelji će moći razgledati nove maštovite božićne dekoracije, božićnu rasvjetu, Božićni sajam s pregršt prigodnih božićnih poklona i ukrasa, a vikend uoči Božića (16. i 17.12.) Djed Božićnjak će podijeliti poklone djeci vrtićke dobi.

Ove godine organizira se i doček Nove godine na ledu, uz pomoć DJ-a Luce Goye.

Sva događanja na klizalištu bit će upotpunjena 'zimskom' ugostiteljskom ponudom u prigodnoj kućici na trgu, koja će biti otvorena u popodnevnim i večernjim satima.

Već tradicionalno organiziran je doček Djeda Božićnjaka koji će uz pomoć poznatog glumca i voditelja Renea Bitorajca voditi program otvorenja na ledu. Dašak božićne atmosfere, pjesmom, na led će donijeti dječji zbor Hitići, mješoviti pjevački zbor AD HOC te Manuela Budišćak uz pomoć Marijana Bingule na gitari. Na pitanje – Tko dijeli djeci darove za Božić, Djed Mraz ili Djed Božićnjak? – odgovorit će glumci kazališta Škrabe, kratkim igrokazom. Bit će održano i proglašenja pobjednika likovno – literarnog natječaja za djecu ’'Božićna želja’', a svoje umijeće na ledu pokazat će mali hokejaši kluba Mladost. Klizanje će u subotu nakon otvorenja, za sve biti besplatno.

Škola klizanja ili Škola hokeja

U sklopu manifestacije i ove godine održat će se škola klizanja za djecu vrtićke dobi te škola klizanja ili škola hokeja (prema odabiru) za osnovnoškolce, a u njoj će djeca na zabavan i stručan način razvijati sposobnosti i vještine klizanja. Cijene škole klizanja ostale su iste - za prvo dijete 160 kn, za drugo dijete 100 kn, a za treće dijete u obitelji 80 kn.

Kako bi se djeca, ali i veliki mogli što bezbrižnije zabavljati na ledu, savjetuje se svima da na vrijeme kupe sezonske karte. Za kupnju sezonske karte potrebno je donijeti fotografiju djeteta, a karte su u prodaji od 02.12. na klizalištu, priopćili su iz Grada Jastrebarskog.