Izbornik
Naslovnica Gradovi
Advent u Karlovcu

Koncerti, kuća Djeda Mraza, zimski kokteli i tradicionalna domaća jela

Predstavljanje programa Advent u Karlovcu
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Nastupat će Mia Dimšić, Detour, Pavel, Greta, Sara Renar, KUD-ovi, jazz-sastavi... a program će biti kod Glazbenog paviljona

Više od pola milijuna kuna vrijedan je Advent u Karlovcu koji će Karlovčani ove godine prvi put imati priliku vidjeti u novom obliku. Taj iznos, zapravo, govori o silnom angažmanu brojnih sponzora i volontera koji je uložen u manifestaciju, koja traje od 15. do 30. prosinca i na kojoj će biti 700 sudionika.

– Bit će to najveća manifestacija u gradu, sve će se događati oko Glazbenog paviljona od 16 do 23 sata tijekom tjedna, a vikendom do ponoći. Advent smo zamislili kroz tri vrste sadržaja; obiteljski, gdje će biti nastupa mališana, pjesme, plesa, zatim tradicionalni s nastupima KUD-ova, te večernji program u sklopu kojega ćemo svakoga dana imati koncerte u Glazbenom paviljonu. Nastupat će naši karlovački bendovi, ali i Meritas, Bang Bang, Detour, Mia Dimšić, Greta, Sara Renar, Pavel. Bit će tu kvizova, nastupa klapa, KUD-ova, nastupat će učenici Glazbene škole, jazz-sastavi, tamburaši, zborovi. Ugostitelji su se također potrudili i nude inovativne zimske koktele, razne vrste kuhanog vina, biljnih čajeva, vruće čokolade, pjenušaca, vina. Imat ćemo i tradicionalna jela poput sarme, kiselog zelja i repe, čvaraka, gulaša od divljači u krušnim zdjelicama, razne vrste kobasica, fritule s desetak preljeva, torte, kolače, nezaobilazne germknedle i brojna druga jela – najavio je Filip Trezner iz udruge Izvan fokusa, organizatora manifestacije.

U prostoru će biti i saonice, Coca-Cola kuća Djeda Mraza, drveni sobovi i druge drvene skulpture, te otvorena vatra i kamini zbog posebnog ugođaja. Gradonačelnik Damir Mandić kazao je da ga veseli iznimno bogat program koji je osmišljen, a sponzori, Karlovačka banka i Heineken Hrvatska, kazali su da su dio manifestacije jer su osjetili veliki entuzijazam i potencijal ovako organiziranog Adventa u Karlovcu.