Izbornik
Naslovnica Gradovi Našice
Najveselije doba godine u Našicama

Advent u Našicama privlači posjetitelje svih generacija

Foto: Našice
Na Adventu će biti i koncerti Letećeg odreda i Minee, Božićni sajam, Božićni party umirovljenika, prikaz živih jaslica i radionice tradicijskih ukrasa...

Brojni građani Našica, ali i posjetitelji sa šireg područja u dva vikenda do sada održanog Adventa u Našicama posjetili su središnji gradski trg. Novouređeni prostor nikada nije bio ukrašen s više lampica, ali i kroz bogat program Adventa posjetiteljima ponudio raznolika događanja. Cilj je organizatora, Grada Našica i Turističke zajednice Grada Našica, ostvaren. Manifestacija je privukla brojne posjetitelje svih generacija, od najmlađih do najstarijih članova zajednice, a njihova brojnost pokazuje da su uživali u bogatom programu i eno-gastroponudi u organizaciji udruga, ugostitelja, ali i brojnih izvođača, ističu organizatori.

Adventski vijenac na trgu

Paljenje prve adventske svijeće tradicionalno je organizirala Udruga za kulturu življenja DarNa u suradnji sa Župom sv. Antuna Padovanskog. Molitvu je predvodio fra Vinko Brković, a u programu je prigodnim pjesmama nastupio zbor Snaga Duha. Prvu svijeću na adventskom vijencu upalio je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

– Doista vas je lijepo vidjeti u ovako velikom broju i sretan sam što ćemo zajedno na ovom našem Adventu u Našicama ispratiti 
2022. godinu, koja je svima bila prilično teška i poželjeti si bolju i uspješniju 2023. godinu. Želimo pokazati duh Našica, ne samo 
mještanima, već i gostima koji ovdje dolaze iz raznih krajeva, pokazati im kako se družimo i veselimo – rekao je Kašuba i zahvalio svima koji su sudjelovali u stvaranju ovogodišnje božićne čarolije, prije svega volonterima i članovima udruga s područja grada.

U nastavku prve večeri koncert duhovne glazbe održali su Zvonimir Kalić i Band Noel, što je oduševilo Našičane i goste. Drugi 
vikend Adventa ponudio je potpuno drugačiji program, petak je bio rezerviran za najmlađe koji su sudjelovali na božićnoj bajkaonici i radionici Udruge mladih INFO Našice i Gradske knjižnice Našice, a slatkišima ih je obradovao sam sv. Nikola. Ujedno su mogli uživati i u predstavi za djecu “Avanture sv. Nikole” u izvedbi kazališta “Šareni svijet” iz Zagreba. Druženje uz kuhani čaj i tradicijska jela nastavljeno je uz zvuke tamburice TS Čokanj.

U subotu su održana dva koncerta, onaj Gradske udruge umirovljenika Našice i Gradske glazbe Našice, a atmosferu su dodatno ugrijali Kristijan Babić i Band.

Gastronomska ponuda

– Ove godine imamo šaroliku gastronomsku ponudu i velik broj izlagača koji prodaju božićne ukrase, a program je bogat i nudi za svakoga po nešto – kaže direktorica Turističke zajednice, Ines Resler.

Ono što posjetitelje našičkog Adventa čeka u danima koje slijede su koncerti Letećeg odreda i Minee, Božićni sajam, Božićni party umirovljenika, prikaz živih jaslica i radionice tradicijskih ukrasa.