Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
Otvoren Jesenski sajam kod Konta

Akcija dijeljenja sadnica, Riječane očekuju i upute za suživot s biljkama

Otvoren jesenski sajam kod Konta - sajam sadnica te proizvoda OPG-ova
1/15
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Radno vrijeme sajma je svakog dana od 8 do 19 sati

Jesenski sajam kod Konta u organizaciji tvrtke Rijeka plus otvorio je danas svoja vrata na već poznatoj lokaciji na mostu na Rječini, kod hotela Continental.

NACIONALNI DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA Na Korzu postavljena izložba o obiteljskom nasilju

Četrdesetak zanimljivih izlagača će kroz četverodnevni Jesenski sajam u Rijeci izložiti mnoštvo cvjetnih sadnica, kaktusa i sukulenata kao i domaćih proizvoda hrvatskih OPG-ova. Mogu se naći proizvodi poput lavande, meda, maslinovog i bučinog ulja, proizvoda od voća i povrća, likera, sapuna i drugog zanimljivog asortimana za svako kućanstvo.

I ove godine će KD Čistoća provoditi akciju dijeljenja sadnica – trajnica zainteresiranim građanima, a koje su tijekom ljeta ukrašavale gradske cvjetne gredice. Radi se o aromatičnim trajnicama koje su ove sezone bile zastupljene kako bi na jesen mogle nastaviti mirisati na balkonima i u domovima građana, a sve s ciljem doprinosa ekološkoj održivosti urbane sredine.

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Uz sadnicu, građani će dobiti upute o uzgoju, brizi te korištenju i pozitivnim učincima ovih biljaka na svakodnevni život. Podjela sadnica će se održati u četvrtak i petak, od 9 do 12 sati.

Ana Smokrović, autorica stranice “Anino povrće”, koja inače održava radionice na kojima se može naučiti kako uzgojiti i pripremiti zdravu hranu, održat će edukativno predavanje pod nazivom “Uvod u biodinamičku obradu zemlje” u subotu, u 11 sati.

Radno vrijeme sajma je svakog dana od 8 do 19 sati.