Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
NACIONALNI DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

Na Korzu postavljena izložba o obiteljskom nasilju

Izložba je postavljena u organizaciji Caritasovog doma za žene i djecu Sv. Ana, u suradnji s Riječkom nadbiskupijom, Primorsko-goranskom županijom, Gradom Rijekom,  Novim listom i Jadran Galenskim Laboratorijem

U Gradskoj vijećnici grada Rijeke održano je otvorenje izložbe o obiteljskom nasilju postavljene na postamentima na Korzu.Izložba naziva „Ja bi voljela sanjati san da se mama i tata pomire i da svi živimo zajedno“ temelji se na materijalima prikupljenim u radu sa žrtvama obiteljskog nasilja u Caritasovom domu za žene i djecu Sv. Ana, a postavljena je ususret Nacionalnom danu borbe protiv nasilja nad ženama, koji se obilježava 22. rujna, javlja Primorsko-goranska županija. 

RIJEKA 2020 Predstavljena informativna izložba programskog pravca Lungomare Art

Dom Sv. Ana osnovan je kao ustanova za smještaj žena i djece žrtava rata, nakon čega postaje sigurna kuća u koju dolaze žene i njihova djeca koji su pretrpjeli nasilje u obitelji.

Prilikom predstavljanja izložbe pozdravno su sve prisutne pozdravili Suzana Samardžić, ravnateljica Caritasovog doma za žene i djecu Sv. Ana, Matija Matičić, rektor katedrale Sv. Vida, Marko Filipović i Dragica Marač, pročelnica Upravnog odjela za socijalnu politiku i mlade Primorsko-goranske županije.

Suzana Samardžić, ravnateljica doma Sv. Ana, istaknula je kako se kroz dječje crteže i svjedočanstva na najpotresniji način može osvijestiti o nasilju u obitelji. Spomenuvši kako je ustanova prošle godine obilježila 25 godina rada, kojim je povodom izdana i monografija, Samardžić je navela kako žene i djeca u Sv. Ani pronalaze prijeko potrebnu ljubav, toplinu i sigurnost.

Pročelnica Upravnog odjela za socijalnu politiku i mlade Primorsko- goranske županije Dragica Marač zahvalila se stručnim radnicama doma, koje vrše težak, emocionalan posao kojemu se treba potpuno posvetiti te se brinu za zaštitu ljudskih prava onih koji su najosjetljiviji.

Izložba oldtajmera Stari limeni ljepotani oduševili Orahovčane

Izložba „Ja bi voljela sanjati san da se mama i tata pomire i da svi živimo zajedno“ postavljena je u organizaciji Caritasovog doma za žene i djecu Sv. Ana, u suradnji s Riječkom nadbiskupijom, Primorsko-goranskom županijom, Gradom Rijekom,  Novim listom i Jadran Galenskim Laboratorijem.