Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Izložba oldtajmera

Stari limeni ljepotani oduševili Orahovčane

Foto: Tomislav Pančić
Na ovom susretu u goste su stigla vozila iz Slovenije, Slovačke, Austrije, Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine te iz svih krajeva Hrvatske

Orahovica je nedavno bila domaćin Međunarodnih oldtimer susreta. Pedesetak starih automobila i motora stiglo je iz Našica u organizaciji tamošnjeg oldtimer kluba, a pratili su ih znatiželjni pogledi Orahovčana.

Izložba u Gradskom muzeju Emotivni podsjetnik na prvi požeški festival

Vozila su predstavljena na središnjem gradskom trgu gdje su vlasnici prezentirali posjetiteljima kakve su se mašine vozile u prošlosti. Na ovom susretu u goste su stigla vozila iz Slovenije, Slovačke, Austrije, Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine te iz svih krajeva Hrvatske. Bilo je tu mnogo zanimljivih i atraktivnih, starih, ali dobro očuvanih limenih ljubimaca, od MG-a iz 1951. godine do jedinog kabriolet Mini Morrisa u Hrvatskoj.

Vlasnike vozila primila je voditeljica ureda Turističke zajednice Lana Jurkin i pozdravila ih u ime gradonačelnice Ane-Marije Petin te zahvalila Oldtimer klubu i posebno Orahovčaninu Dušku Rađenoviću, također članu kluba, što su uvrstili u svoju etapu Orahovicu. Predsjednik kluba Franjo Hofer svojim je domaćinima dodijelio zahvalnice.

Jedan od omiljenih ljetnih festivala na orahovačkom Jezeru Na Ferragosto Jamu više od 20.000 ljudi ili, kako kažu domaći, pet Orahovica