Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
medijska pismenost - tema ovogodišnjeg izdanja

Akcija za 5! Srednjoškolci uče o aktivnom građanstvu

Riječki srednjoškolci uče o aktivnom građanstvu
1/5
Foto: Grad Rijeka
Učenici na kraju programa izabiru najbolji projekt kojeg će uz 5 tisuća kuna Grada Rijeke i mentorstvo radnika udruge Delta moći realizirati

Grad Rijeka ponovo je ugostio projekt 'Akcija za 5!' u kojem riječki srednjoškolci kroz kreiranje vlastitih projektnih prijedloga uče o aktivnom sudjelovanju u društvu.

Projekt u suradnji s Gradom Rijekom po trinaesti puta provodi udruga Delta, a tema ovogodišnjeg izdanja je medijska pismenost.

kreativni projekt grada rijeke Prijavite izloge svojih poslovnih prostora i pridonesite blagdanskom ugođaju

U 'Akciji za 5!' sudjeluje 73 učenika iz 12 riječkih srednjih škola koji radom u grupi stvaraju svoje projekte te ih prezentiraju i o njima raspravljaju. Učenici na kraju programa izabiru najbolji projekt kojeg će uz 5 tisuća kuna Grada Rijeke i mentorstvo radnika udruge Delta moći realizirati.

U uvodnom dijelu jednodnevnog programa, izvršna direktorica udruge Delta Maja Uršić Staraj kazala je kako postavljeni zadaci simuliraju rad gradske uprave te su usmjereni na razvijanje vještina poput kritičkog razmišljanja, financijske pismenosti, donošenja odluka, timskog rada, prezentiranja, retoričkih vještina koje će u budućnosti moći koristiti u vlastitoj karijeri i za dobrobit zajednice.

slovenska književnost i kultura Riječki fakultet otvorio Lektorat za slovenski jezik

Dobrodošlicu riječkim srednjoškolcima poželio je i zamjenik gradonačelnika Marko Filipović, kazavši kako je tema medijske pismenosti je danas naročito važna, budući da se velika većina djece i mladih informira preko društvenih mreža i digitalnih platformi koje iziskuju kritičnost prema pročitanom i razlikovanje pravih, konkretnih i istinitih vijesti od onih koje to nisu.