Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
humanitarna akcija

Ako imate bicikl koji ne koristite, sada imate priliku da ga nekome poklonite

bicikl
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Akcija će trajati do proljeća, a nastavit će se svake godine u zimskim mjesecima

Sisački Crveni križ i tvrtka 'No code' pokrenula je humanitarnu akciju 'Doniraj stari bicikl' čiji je cilj pružiti priliku uživanja u vožnji biciklom onima koji nisu u financijskoj mogućnosti priuštiti si to najraširenije prijevozno sredstvo na svijetu.

Siščanin Ivan Bezuh krv je dao 202 puta Humanost Dao krv 202 puta i kaže – to je ljubav prema čovjeku

"Iz tvrtke No code su predložili da bicikle koje Siščani žele odbaciti ili ih se riješiti, doniraju njima koji će ih servisirati, obnoviti i predati nama u Crveni križ. Mi ćemo ih dalje proslijediti našim korisnicima. Već su nam stigli prvi bicikli, raduje nas da su to dječji koji će tako dobiti novog vlasnika", kazuje Igor Čičak, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Sisak.

"Skužili smo da dobar dio ljudi nema bicikle. Mi smo strastveni biciklisti i mislimo da svatko treba osjetiti taj užitak vožnje. Znam da po podrumima i garažama stoji mnogo bicikala koje nitko ne vozi i ovo je dobar način da ih netko počne voziti", rekao je Branislav Grubić iz servisa No code.

Akcija će trajati do proljeća, a nastavit će se svake godine u zimskim mjesecima. Ako imate stari bicikl kojem želite pokloniti novog vlasnika dovezite ga u No Code.

Gradonačelnica Siska darivala 300. bebu 300. obitelj u Sisku dobila naknadu 'Želimo pomoći roditeljima kada su im povećani troškovi za novog člana'