Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Tradicionalna manifestacija

Bakovljanke i 21. pokazale kako se čeha perje

1/6
Foto: Grad Koprivnica
Ne usudim se sada obećati da je ovo zadnje čehanje perja van Bakovčica, ali ono što mogu reći je da je jedno od zadnjih bez doma u Bakovčicama, poručio je gradonačelnik Mišel Jakšić

21. tradicionalna manifestacija „Čehanje perja“ u organizaciji Udruge žena Bakovčice, održana je u Domu kulture u Starigradu. Članice bakovljanske udruge žena prikazale su staru tradiciju čehanja perja koju na ovaj način čuvaju od zaborava. Prigodni program vodila je predsjednica Udruge žena Bakovčice Draženka Gačan, koja je istakla da su ovogodišnju manifestaciju posvetile nedavno preminuloj Mariji Jurašin koja je bila Bakovljanka i njihov veliki oslonac u radu Udruge. Uime Grada Koprivnice manifestaciji je prisustvovao i gradonačelnik Mišel Jakšić.

Koprivnica potpuno izlazi iz plinskog biznisa Grad prodaje udjele u plinskim tvrtkama, njemački RWE najizgledniji je kupac

- Ono što mi je jako drago, je da su s nama sve udruge s područja našeg grada i okolice, a to nam daje novu snagu i zajedništvo - rekao je gradonačelnik Jakšić obraćajući se okupljenima te nadodao da “s obzirom na stanje u građevinskom sektoru, ne usudim se sada obećati da je ovo zadnje čehanje perja van Bakovčica, ali ono što mogu reći je da je jedno od zadnjih bez doma u Bakovčicama, a to ste sa svojim radom i tradicijom zasigurno svi zaslužili“, poručio je na kraju u svom pozdravnom govoru gradonačelnik Mišel Jakšić.

30-ak udruga žena i više od dvjesto prisutnih članica, gostiju i uzvanika uživalo je u bogatom kulturno-zabavnom programu u kojem je uz nastupe Udruge žena Bakovčice nastupio i Kud Srce spletom pjesama i plesova.