Izbornik
Naslovnica Gradovi Labin
WiFi4EU

Besplatan internet na šest lokacija na području grada Labina

Foto: ilustracija
Pristupne točke u Labinu instalirane su na lokacijama Titov trg, šetalište San Marco, gradskoj tržnici, ulici Zelenice u centru grada, igralištu Kature te na rivi u Rapcu

U okviru programa WiFi4EU, s ciljem uvođenja besplatnog Wi-Fi-a za građane i posjetitelje u javnim prostorima, završeno je instaliranje opreme za javni bežični internet na području grada Labina.

POTREBA POSTOJI GODINAMA Od ovog ljeta u Labinu prvi put dodatni tim hitne pomoći i po danu

Grad Labin prijavio se na poziv objavljen u travnju 2019. gdje je osigurano bespovratnih 15.000 eura za postavljanje opreme koja će omogućavati građanima i posjetiteljima korištenje besplatnog interneta. Pristupne točke u Labinu instalirane su na lokacijama Titov trg, šetalište San Marco, gradskoj tržnici, ulici Zelenice u centru grada, igralištu Kature te na rivi u Rapcu.

Uz zamjenu postojeće mreže novom, bržom i kvalitetnijom mrežom, instalirana je oprema i na novim lokacijama čime je proširena mreža pokrivenosti besplatnog gradskog interneta. Prema odredbama projekta visokokvalitetan besplatan internet bit će dostupan građanima Labina, kao i njihovim gostima. Ovim projektom povećava se standard života u Labinu budući da je današnji način života usko vezan uz tehnologiju i komunikaciju.

Labin Osnovci obilježavaju 500 godina rođenja Matije Vlačića Ilirika

Što je WiFi4EU i kako funkcionira?

U okviru inicijative WiFi4EU Europska komisija želi osigurati besplatan pristup bežičnom internetu za sve građane EU u javnim prostorima. Svi građani, kako lokalni stanovnici, tako i posjetitelji, tako će moći koristiti Internet besplatno putem WiFi pristupnih točaka na danim lokacijama. Proračun inicijative iznosi ukupno 120 milijuna eura za razdoblje 2018. – 2020., a Europska komisija sufinancira postavljanje WiFi pristupnih točaka putem vaučera u vrijednosti 15 tisuća eura.