Izbornik
Naslovnica Gradovi Labin
Labin

Vlada odobrila zaduženje za gradnju Doma za starije

Foto: ilustracija
Uvođenje u posao bit će na jesen, budući da želimo biti racionalni i u ovaj kapitalni projekt ući nakon što prebrodimo financijski udar na proračun izazvan globalnom pandemijom COVID-19, kaže labinski gradonačelnik Valter Glavičić

Nakon izrade glavnog projekta za gradnju Doma za starije, te dobivanja suglasnosti Gradskog vijeća na zaduživanje, nedostajala je samo usvojena suglasnost Vlade Republike Hrvatske.

WiFi4EU Besplatan internet na šest lokacija na području grada Labina

Time je napravljen još jedan značajan korak ka gradnji, a u tijeku je postupak javne nabave za izvođača građevinskih radova.

- Rok za dostavu ponuda istekao je 10. ožujka, napravljen je pregled ponuda, a odluka o odabiru bit će objavljena u prvom tjednu svibnja. Nakon poštivanja zakonskih rokova za žalbe i mirovanja, očekujemo potpisivanje ugovora krajem idućeg mjeseca. Samo uvođenje u posao bit će na jesen, budući da želimo biti racionalni i u ovaj kapitalni projekt ući nakon što prebrodimo financijski udar na proračun izazvan globalnom pandemijom COVID-19. Vjerujem da će biti teško, ali upravo disciplinom, strogom kontrolom rashoda pa i rezovima, možemo izdržati sljedećih nekoliko mjeseci – izjavio je gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić.

Čakovec Radovi na cestama se nastavljaju

Na sjednici Vlade RH, usvojena je suglasnost Gradu Labinu za zaduženje kod Privredne banke Zagreb d.d., Zagreb u iznosu od 34,000.000 kuna, s rokom otplate kredita od 15 godina, u jednakim tromjesečnim ratama, uz fiksnu godišnju kamatnu stopu od 1,19% i jednokratnu naknadu za obradu zahtjeva u visini 0,25% od iznosa odobrenog kredita.