Izbornik
Naslovnica Gradovi Zadar
Citybus Zadar

Besplatna aplikacija za javni gradski prijevoz i plaćanje parkinga

Gradski autobusi Zadar
Foto: Grad Zadar
Aplikacija je u potpunosti besplatna i bez reklama. Do danas je preuzeta više od 300 puta, a uskoro će biti dostupna i iOS verzija iste

Iz Zadra obaviješatavaju kako je dostupna besplatna aplikacija za javni gradski prijevoz Citybus Zadar te se može preuzeti putem Google Play trgovine.

Pomoću aplikacije moguće je saznati vozni red, rute i stajališta za sve linije gradskog prijevoza. Osim toga daje prikaz svih TAXI stajališta u gradu, prikaz svih parking zona s informacijama o cijenama i načinu plaćanja, prikaz najbližih stajališta i sljedećih linija koje prolaze tim stajalištima, dostupna je i navigacija do željenog odredišta korištenjem gradskog prijevoza, prikaz svih potrebnih informacija za korištenje gradskog prijevoza, notifikacije o planiranim radovima na cesti i neplaniranim zastojima u prometu i kašnjenjima pojedinih autobusa.

Dostupna je i prva nadogradnja aplikacije koja donosi plaćanje parkinga u sve četiri gradske parking zone kroz samu aplikaciju, poboljšana navigacija koja nudi točno vrijeme dolaska na odredište korištenjem autobusnih linija, korištenje aplikacije bez lokacije uređaja.

Aplikacija je u potpunosti besplatna i bez reklama. Do danas je preuzeta više od 300 puta, a uskoro će biti dostupna i iOS verzija iste.

Projekt je ostvaren u suradnji s tvrtkama Liburnija d.o.o.Zadar, Inovativni Zadar d.o.o. i TZ Grada Zadra.