Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
NASTAVAK PROJEKTA UŽINA ZA SVE

Besplatna prehrana za 698 vinkovačkih učenika

Foto: Grad Vinkovci
Osigurana su 124.244 školska obroka u školskoj 2021./2022. godini

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović potpisali su ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava zahvaljujući čemu su Vinkovci osigurali sve preduvjete za provođenje projekta “Vrijeme užine VI”. Prema potpisanom ugovoru ukupno 698 učenika u riziku od siromaštva iz sedam vinkovačkih osnovnih škola i u nadolazećoj školskoj godini imat će besplatnu prehranu u svojim školama.

– Ulaganje u odgoj i obrazovanje, odnosno pomoć učenicima i roditeljima apsolutni nam je prioritet. Provedbom raznih programa i projekata nastojimo pomoći u školovanju svih uzrasta naših školaraca. Jedan od važnijih projekata je i ovaj koji provodimo već šestu godinu, a time nastojimo djeci u riziku od siromaštva osigurati što kvali tetnije uvjete boravka u školama – rekao je Bosančić.

Ukupna vrijednost projekta iznosi više 700 tisuća kuna od čega su 85 posto sredstva EU, a 15 posto sredstva iz državnog proračuna. 
Projektni prijedlog pripremili su djelatnici Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA, koji svojim stručnim znanjem i iskustvom pružaju podršku u provedbi ovoga projekta.

– Projektom Vrijeme užine VI osigurana su 124.244 školska obroka u školskoj 2021./2022. godini za 698 korisnika, odnosno djece koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva. Projekt dakle obuhvaća aktivnosti kojima se osigurava dodjela školskog obroka djeci iz socijalno ugroženih obitelji tijekom boravka u osnovnoj školi, a u svrhu suzbijanja siromaštva i socijalne isključenosti – rekla je projektna asistentica u VIA-i Andrijana Bojko.