Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
'Veselo u školu'

Besplatne bilježnice za 2500 učenika, zaposlit će se i trideset pomoćnika

Učenici
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Učenike će na klupama dočekati bilježnice, za niže razrede po 14, a za đake od 5. do 8. razreda 20 bilježnica, najavio je Mišel Jakšić

– Ponosni smo što će 12. godinu za redom svi koprivnički osnovnoškolci, njih 2491 dobiti svoj paket besplatnih bilježnica prvi dan škole – rekao je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić na konferenciji za novinare "Veselo u školu" sazvanu uoči početka nove školske godine. Učenike će, najavio je, na klupama dočekati bilježnice. Oni od prvog do četvrtog razreda dobit će po 14 bilježnica u paketu, a učenici od petog do osmog razreda 20 bilježnica.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić Novi sustav Koprivnica prvi grad s digitaliziranom nabavom

Brojni partneri

Ove godine prikupljeno je 148.750 kuna, a ukupna vrijednost projekta je 221.592 kune, a razliku od 72.842 kune osigurava Grad. Partneri na projektu besplatnih bilježnica Gradu Koprivnici su Podravka, Belupo, GKP Komunalac, Hartmann, Hangar 18, Čazmatrans promet, Jelena trade, Koprivničke vode, Podravska banka, RWE Hrvatska, Vemo Trade i Koprivnički poduzetnik. – Ovo nam je važan projekt i zato se sve ove godine uključujemo. Lijepo je kad možete od prvih dana naše osnovce pratiti kroz školu – istaknula je Marinka Akrap, direktorica korporativnog marketinga i komunikacija Podravke.

Osim na besplatne bilježnice, učenici osnovnih škola s prebivalištem na području grada Koprivnice ostvaruju pravo i na (su)financiranje troškova nabave udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava.

– Pozivam sve roditelje da se nakon što obave kupnju udžbenika jave ili u škole ili u gradsku upravu, da skupe potrebne dokumente i predaju ih kao bi ostvarili pravo na subvenciju. Svi roditelji imaju pravo na subvenciju, i to ovisno o imovinskim cenzusima. Oni koji imaju prihode do 2000 kuna po članu kućanstva imaju pravo na besplatne udžbenike i pripadajuća dopunska nastavna sredstva – istaknuo je Jakšić. Učenicima s teškoćama u razvoju, kojima je potrebna pomoć bit će osigurani pomoćnici u nastavi zahvaljujući projektu čiji je nositelj Grad, a partneri su OŠ Antun Nemčić Gostovinski, OŠ Braća Radić, OŠ Đuro Ester i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju "Podravsko sunce". Ove školske godine trebat će 30 pomoćnika.

Ponosni na projekt

– To je projekt na koji smo posebno ponosni. Upravo se takvim projektima pokazuje koliko je važno pomagati onima kojima u startu život nije pružio jednake mogućnosti. Ovim projektom pokazujemo da možemo pružiti ruku pomoći onima kojima je to potrebno – istaknuo je Jakšić. Grad je započeo i radove na energetskoj obnovi OŠ Braća Radić vrijedne 9,997.000 kuna, od čega oko šest milijuna kuna financira EU, a oko četiri milijuna Grad.

rukomet Koprivnica će uz Varaždin biti domaćin Europskog prvenstva za kadete U Koprivnicu, kolijevku rukometa dolaze igrači iz 15 stranih država