Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Koprivnica će uz Varaždin biti domaćin Europskog prvenstva za kadete

U Koprivnicu, kolijevku rukometa dolaze igrači iz 15 stranih država

rukomet
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
Prvenstvo će svakako utjecati na gospodarstvo i financije jer će biti popunjeni smještajni kapaciteti i restorani – kaže J. Stričević

Reprezentacije Hrvatske, Srbije, Portugala, Izraela, Francuske, Danske, Norveške, Njemačke, Rumunjske, Španjolske, Rusije, Mađarske, Slovenije, Islanda, Švedske i Poljske sudjelovat će na Europskom rukometnom prvenstvu za kadete u kategoriji do 18 godina, koje će se od 9. do 19. kolovoza odigravati u Koprivnici i Varaždinu.

Novac za udruge u Koprivnici Razvoj civilnog društva Udrugama podijeljeno više od pola milijuna kuna iz gradskog proračuna

Grad sporta

Koprivničko-križevački župan Darko Koren istaknuo je da će u sklopu prvenstva biti organizirana i razna događanja, a sve zajedno predstavljat će veliku promocija dvaju gradova i županija.

Zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž zahvalila je svima koji su uključeni u organizaciju. – Koprivnica je grad sporta i mladih i mislim da će se ovo prvenstvo sjajno uklopiti u ostale aktivnosti koje provodimo. Odlično smo surađivali i proteklih godina, pa se svi veselimo ovom događanju koje će obilježiti ljeto i sportski život u našem gradu – rekla je K. Ostriž na predstavljanju tog velikog sportskog događaja. Silvio Njirić iz Hrvatskog rukometnog saveza očekuje velik broj navijača, što je značajan turistički potencijal za grad Koprivnicu i županiju. Njirić je s predsjednikom Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije Stanislavom Lovkovićem i predsjednicom Zajednice sportskih udruga grada Koprivnice Jasminom Stričević potpisao ugovor o organizaciji prvenstva. Zajednice će osigurati po 100.000 kuna. Rukomet je u Koprivnici popularan sport, a taj je grad surađivao i u organizaciji Svjetskog juniorskog prvenstva za rukometašice 2014. godine, te Europskog muškog kadetskog prvenstva 2016. godine.

– Volimo isticati da je Koprivnica grad sporta. Imamo prvoligaše Slaven Belupo i Podravku, i na neki smo način kolijevka rukometa zbog dugogodišnje tradicije u tom sportu, pa nam pričinja zadovoljstvo što se ovakvo natjecanje održava kod nas. S obzirom na to da je riječ o mlađim dobnim kategorijama, a imamo iskustva s organizacijom takvih natjecanja iz 2014. i 2016. godine, znamo da velik broj roditelja prati svoju djecu, što je dodatni plus za promidžbu grada. Imat će priliku upoznati Koprivnicu i sigurno će biti zadovoljni gostoljubivošću. Prvenstvo će svakako utjecati i na gospodarstvo i financije jer će biti popunjeni smještajni kapaciteti i restorani. Uglavnom, zadovoljni smo što nam je HRS i treći put pružio priliku da sudjelujemo u takvom događanju, što znači da smo se dokazali i da smo spremni i sposobni odraditi taj posao na opće zadovoljstvo – kaže za Večernji list J. Stričević.

Organizacijski zahtjevno

Da su u organizacijskom smislu takva događanja vrlo zahtjevna, budući da uključuju velik broj sportaša i službenih osoba, potvrđuju i u HRS-u. Za reprezentacije 16 država igrat će oko 300 mladih rukometaša. Koprivnica će, kako je najavljeno, ugostiti hrvatsku reprezentaciju koja je u skupini A sa Srbijom, Portugalom i Izraelom, a u tom gradu igrat će se i susreti skupine B.

Ana Jambrović na prijmu kod gradonačelnika Jakšića Uspjeh mlade kuglačice Ana Jambrović postala svjetska rekorderka