Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Uspjeh mlade kuglačice

Ana Jambrović postala svjetska rekorderka

Ana Jambrović na prijmu kod gradonačelnika Jakšića
Foto: Grad Koprivnica
U osmini finala srušila je 677 čunjeva, što je novi juniorski svjetski rekord, samo čunj manje od apsolutnog svjetskog rekorda

– Nadam se da ću i daje ostvarivati ovakve sportske rezultate – rekla je Ana Jambrović, mlada sportašica koja je na Svjetskom prvenstvu u kuglanju postavila novi svjetski rekord u kategoriji mlađih seniora U23. Tim povodom prijam za nju u Gradskoj upravi organizirali su gradonačelnik Mišel Jakšić i njegova zamjenica Melita Samoborec.

– Drago mi je što se pokazalo da sportovi koji možda nisu toliko marketinški atraktivni mogu donositi velike sportske rezultate, te mogu pronositi ime našeg grada. Vi to definitivno na najbolji način činite – poručio je gradonačelnik Jakšić i čestitao Ani na sjajnom rezultatu.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić Kultura Na "Festu jazza" nastupa 130 glazbenika iz tri države

Na SP-u u Cluju u Rumunjskoj Ana je u kategoriji mlađih seniorki do 23 godine u ekipnom natjecanju osvojila zlatnu medalju. Zlatom se okitila i kombinaciji, dok je u pojedinačnom nastupu osvojila srebro. Pojedinačno finale bilo je neizvjesno do samog kraja, što potvrđuje i podatak da je u poretku prvih sedam igračica razlika bila u samo deset čunjeva. Prvo je mjesto osvojila Slovenka Anja Forštnarič sa 612 čunjeva, a Ani je zlato izmaklo za samo jedan čunj. Treća je bila Mađarica Katalin Toth sa 607 srušenih čunjeva.

U ukupnom plasmanu Hrvatska je bila najbolja sa četiri zlata, srebrom i tri bronce, druga je bila Srbija, a treća Slovenija. Njemačka, koja je bila favorit, završila je na sedmom mjestu.

Dan polja pšenice Gospodarstvo Do 2022. sirovine s hrvatskih polja

Ana se na Svjetskom prvenstvu u Rumunjskoj okušala i u seniorskoj kategoriji. U glavnoj disciplini svjetskog seniorskog pojedinačnog prvenstva, na kojem je nastupilo po 64 ponajboljih kuglača i kuglačica iz 17 zemalja, u osmini finala srušila je 677 čunjeva, što je novi juniorski svjetski rekord, samo čunj manje od apsolutnog svjetskog rekorda, no u četvrtini finala izgubila je od Mađarice Anite Mehesz.

Ana živi radi i živi u Koprivnici, članica je Kuglačkog kluba Mlaka iz Rijeke od 2014. godine. Trenira u Koprivnici, a vikendom odlazi u Rijeku. Zahvalila je Gradu na prijemu, a zahvalna je, veli, i poslodavcu, tvrtki Belupo, jer joj je omogućio odlaske na natjecanja. Riječ je o zahtjevnom sportu koji iziskuje i puno putovanja.

Kolegij načelnika Regionalni centar za gospodarenje otpadom 'O Piškornici treba raspravljati racionalno i bez demagogije'