Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Razvoj civilnog društva

Udrugama podijeljeno više od pola milijuna kuna iz gradskog proračuna

Novac za udruge u Koprivnici
Foto: Grad Koprivnica
Ne računajući sportske klubove, na području grada djeluje oko 150 udruga, među kojima je najviše onih koje se bave kulturom

Ne računajući sportske klubove, na području grada Koprivnice djeluje oko 150 udruga civilnog društva, među kojima je najviše onih koje se bave kulturom – čak trećina. Za njihove aktivnosti novac izdvaja i Grad Koprivnica. U Gradskoj upravi udrugama su podijeljeni ugovori za sufinanciranje programa i projekata u sklopu javnog poziva i u sklopu projekta "Zdravi grad".

Dobre ideje bit će ostvarene

– Zahvaljujem vam na svim programima i projektima koje ste odradili u protekloj godini, ali i na onima koje ćete tek odraditi. Hvala na interesu koji ste iskazali aplicirajući na programe Grada. Siguran sam da ćemo na kraju godine ponovno imati puno projekata koje ćemo moći pokazati i izvan granica grada, ali i puno toga u čemu će naše Koprivničanke i Koprivničanci uživati. Moram naglasiti da će svaka dobra ideja i projekt u našem gradu biti ostvareni – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić, koji je predstavnicima 52 udruga podijelio ugovore vrijedne 382.565 kuna za 94 projekta i programa.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić Kultura Na "Festu jazza" nastupa 130 glazbenika iz tri države

Pojedinačno najveće iznose dobile su udruga “Dobar film” koja se bavi filmskom i audiovizualnom umjetnošću (20.000 kuna), Udruga mladih koprivničkih matematičara (20.000), Udruga žena "Goričko srce" iz Kunovec brega, Udruga žena Vinica, Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije i Sportska udruga za osobe s intelektualnim poteškoćama "Veliko srce" Koprivnica. Dan prije zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž održala je radni sastanak s predstavnicima udruga kojima je za projekte koje provode kroz javne pozive Grada Koprivnice odobreno 156.000 kn.

Atelierima Koprivnica, koje vodi predsjednica Tanja Špoljar, za tri projekta odobreno je 71.000 kuna. Riječ je o projektima "AK galerija - prostor suvremene medijske umjetnosti", "AK galerija – prostor suvremene likovne umjetnosti" i "Kompleksi (su)život ljudi i prostora".

Još jedna uspješna sezona

– Atelieri Koprivnica već šestu godinu održavaju svoj redovni godišnji program. I dalje smo usmjereni na suvremene umjetničke prakse i prezentirat ćemo umjetnike koji se bave suvremenim vizualnim medijima – rekla je Tanja Špoljar.

Udruga za promicanje kulture “Mamuze” dobila je 61.200 kuna za projekte "Street art festival" i "Festival izvedbenih umjetnosti i kazališta – FIUK".

Mišel Jakšić Promocija Udruga Zagoraca iz Koprivnice uređuje etnokuću u Herešinu

– Za FIUK je ovo najveći iznos koji smo dosad dobili. Zadržat ćemo postojeće lokacije - Muzej grada Koprivnice, Kuglana, Pixel i Sinagoga. Cilj je približiti tradicionalna i urbana kultura, odnosno zamutiti granicu između njih – istaknula je Andreja Salajec, predsjednica udruge “Mamuze”.

Udruga “RockLive” dobila je 24.000 kuna za festival, radionice i temetske DJ večeri.

– Sigurna sam da ćete novcem koji ćete dobiti od Grada, ali i sredstvima koja dobivate od ostalih institucija, te svojim angažmanom realizirati još jednu uspješnu sezonu – poručila im je Ksenija Ostriž.

Radovi na kanalizaciji Ivanec Počela gradnja kanalizacije u Bedencu financirana s 4,36 mil. kn iz EU fonda za ruralni razvoj Bolnica u Koprivnici Uspjeh koprivničke bolnice Racionalnom potrošnjom antibiotika prvi u Hrvatskoj uštedjeli 300.000 kn