Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić 266 pregleda
Zaprešić

Besplatni udžbenici svim osnovnoškolcima

škola
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
Besplatni udžbenici podrazumijevaju udžbenike, slovarice i zbirke zadataka za obvezne predmete

Grad Zaprešić će i u školskoj godini 2017./2018. osigurati besplatne udžbenike učenicima osnovnih škola.

Dodjela udžbenika odnosi se na sve učenike osnovnih škola kojima je osnivač Grad Zaprešić (OŠ Antuna Augustinčića, OŠ Ljudevita Gaja i OŠ Kupljenovo) te učenike koji polaze osnovne škole drugih osnivača, a imaju prebivalište na području grada Zaprešića.

Uvjet je da pravo na besplatne udžbenike ne ostvaruju po nekoj drugoj osnovi i da je izvršen povrat preuzetih besplatnih udžbenika. Besplatni udžbenici podrazumijevaju udžbenike, slovarice i zbirke zadataka za obvezne predmete, priopćili su iz gradske uprave.

Udžbenički kompleti za novu školsku godinu bit će sastavljeni od vraćenih upotrebljivih besplatnih udžbenika koji su bili osigurani za školsku godinu 2016./2017., te novih udžbenika koji se nabavljaju zbog razlike u broju učenika, nadomještanja slovarica i radnih udžbenika koji se ne mogu naslijediti te neupotrebljivih (dotrajalih i uništenih) i izgubljenih udžbenika

Podjela udžbenika obavljat će se početkom nove školske godine prema rasporedima koje će škole objaviti naknadno. Prilikom preuzimanja udžbenika, potrebno je potpisati Izjavu o preuzimanju školskih udžbenika.

Roditelji su obvezni nabaviti udžbenike za izborne predmete i dopunska nastavna sredstva prema popisima objavljenim na mrežnim stranicama škola.