Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
KUTINA

Biciklijade i planinarenje mamac za dolazak u Moslavinu

1/2
Foto: Kutina
Turistička zajednica grada Kutine, Biciklistički klub Kutina i Planinarsko društvo Yeti Kutina organiziraju veliku rekreativno-zabavnu manifestaciju "Dan planeta Zemlje u Moslavini"

Turistička zajednica grada Kutine, Biciklistički klub Kutina i Planinarsko društvo Yeti Kutina organiziraju veliku rekreativno-zabavnu manifestaciju "Dan planeta Zemlje u Moslavini" koja se održava za vikend, 22. i 23. travnja, u Kutini, a uključuje biciklijade i planinarenje u prekrasnom krajoliku Moslavine.

Bogat program

- Cjelodnevni program duže i kraće biciklijade u subotu 22. travnja vodit će popularni voditelj Mario Petreković. Okupljanje sudionika biciklijade je u 10 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana. Sudionici će imati izbor između duže i kraće rute. Duža ruta je zahtjevnija, a sastoji se od kombinacije brdskih i nizinskih predjela, dok je kraća ruta lakša, bez uspona, i preporučuje se najmlađim biciklistima - kažu organizatori.

Sudionici će se moći opustiti i uživati u bogatom programu koji uključuje tradicionalnu moslavačku ugostiteljsku ponudu, vožnju golf-autima u Posjetiteljskom centru Repušnica na ulazu u Lonjsko polje, animaciju za najmlađe uz maskote Parka prirode Lonjsko polje (crna roda i žličarka) te glazbeni program uz najpoznatijeg moslavačkog DJ-a. Jedan dio programa održat će se i u samom Posjetiteljskom centru Repušnica, a glavni program je na cilju, na jezeru Bajer u Kutini.

- U slučaju lošeg vremena, biciklijade (duža i kraća) se otkazuju - napominju organizatori.

Nedjelja, 23. travnja, rezervirana je za ekstremnu biciklističku rutu i planinarenje Moslavačkom gorom. Ekstremna biciklistička ruta uključuje uspone i podloge od asfalta, makadama i šumskih putova, starta u 9 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini i završava na jezeru Mikleuška u Regionalnom parku Moslavačka gora. Ekstremna biciklistička ruta nije preporučljiva za osobe mlađe od 16 godina, a kotizacija iznosi pet eura uz obvezne prijave na broj 091 522 2286 (Biciklistički klub Kutina).

Tradicionalna ponuda

- Planinarenje počinje u 9 sati na jezeru Mikleuška, a sastoji se od nezahtjevne rute s usponima i podlogom od poučne staze i šumskog puta. Planinarenje će prolaziti poučnom stazom Crkveni jarak do arheološkog nalazišta Samostan Blažene Djevice Marije (Bela Crkva), najvišeg vrha Moslavačke gore – Humke, vidikovca Vis gdje se pruža predivan pogled na moslavački kraj s krajnjim ciljem na jezeru Mikleuška - ističu u Planinarskom društvu Yeti te pozivaju na obvezne prijave na broj 098 729 956.

Program na jezeru Mikleuška uključuje tradicionalnu moslavačku ugostiteljsku ponudu, predstavljanje inicijative za geopark Moslavačka gora (LAG Moslavina) te upoznavanje moslavačke književnosti u sklopu projekta Moslavina – pričanje s drvećem (Tehnička škola Kutina).

Ekstremna biciklijada i planinarenje neće biti otkazani u slučaju lošeg vremena.

Tribina o razvrstavanju otpada ”Za ljepšu Kutinu” – potrudimo se stvoriti što manje otpada NEW STEM Kutina – ABECEDA budućnosti Radionice robotike i 3D dizajna u OŠ Banova Jaruga KUTINA Istraživanje geotermalne vode na području Kutine