Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
Novi stupanj transparentnosti proračuna

Bit će moguć uvid u gradske financije i proračunske transakcije

Foto: Grad Split
Split će biti najveći grad u zemlji koji uvodi ovakav stupanj transparentnosti i uključivosti građana u donošenje odluka i rad gradske uprave

Kao nastavak provođenja aktivnosti u smjeru potpune informatizacije i maksimalne transparentnosti rada Gradske uprave, Grad Split kreće s uvođenjem novog online projekta koji ima za cilj potpunu transparentnost najvažnijeg gradskog dokumenta - proračuna Grada Splita.

Potpisan ugovor Za tri godine isporuka pitke vode s izvorišta u Majdanu za oko 400.000 stanovnika

Implementaciju ove aplikacije Grad će realizirati u suradnji s Institutom sinergije, znanosti i društva sa sjedištem u Čakovcu koji je isti projekt uspješno proveo u Bjelovaru i Omišlju, dok će Split biti najveći grad u zemlji koji uvodi ovakav stupanj transparentnosti i uključivosti građana u donošenje odluka i rad gradske uprave. 

Ugovor o realizaciji prve faze implementacije vrijedan je 75 tisuća kuna, a pilot projekt obuhvatit će dvije gradske službe: Službu za društvene djelatnosti te Službu za međunarodne i EU fondove.

Split i biciklizam Uskoro trasa od Trga dr. Franje Tuđmana do Žnjanskog platoa

- Ovaj projekt je naš doprinos u vraćanju povjerenja građana u institucije javne vlasti. Ovako će naši građani dobiti uvid u sve proračunske isplate Grada i proračunskih korisnika, moći će jasno pratiti kamo i kome ide proračunski novac. Tako želimo demistificirati rad Gradske uprave, učiniti ga potpuno transparentnim, a građane uključiti u naš rad kao partnere i suradnike na istom cilju, a to je kvalitetan život u uređenom gradu – kaže gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji je s Vukom Vukovićem s Instituta sinergije znanosti i društva potpisao ugovor o realizaciji prve faze.