Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Idućih tjedana počinje megaprojekt aglomeracije u Koprivnici

Bit će posve raskopano najmanje 20 ulica i četiri naselja u gradu

Foto: Koprivničke Vode
Veliki retencijski bazeni za prihvat oborinskih voda gradit će se u Križevačkoj ulici, Pavelinskoj (kod Kauflanda), Herešinskoj i na Čardi

Najkasnije do kolovoza počinju opsežni radovi u sklopu megaprojekta Aglomeracije Koprivnica pa se građani idućih mjeseci pozivaju na veliko strpljenje jer će mnoge ulice i trgovi biti prilično raskopani.

Prošli tjedan u Koprivnici održan je sastanak o projektu Aglomeracije na kojem su bili gradonačelnik Mišel Jakšić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić, direktor Koprivničkih voda Zdravko Petras, predstavnici tvrtke Radnik i njihovi suradnici.

EU PROJEKT Održan 4. festival vina

Vrijedno 389 mil. kuna

Direktor Koprivničkih voda Zdravko Petras okupljene je informirao o fazama u kojima se projekt nalazi te je naglasio kako su ugovoreni svi radovi ukupne vrijednosti oko 389 milijuna kuna bez PDV-a. Radovi su unatrag deset dana počeli u općinama Peteranec, Hlebine, Đelekovec i Rasinja.

– U idućih 30 dana u sklopu tendera koji obuhvaća grad Koprivnicu očekujemo početak radova na trasama iskopa kanalizacijskih i vodovodnih cijevi. Također, počeli su radovi na dogradnji pogonske zgrade centralnih uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Herešinu vrijedni 2,2 milijuna kuna – otkrio je Petras.

Brojke projekta Aglomeracija Koprivnica djeluju prilično impresivno.

Primjerice, sagradit će se 10,7 kilometara kanalizacijske mreže u prigradskim naseljima, obnovit će se 13 kilometara kanalizacijske mreže u Koprivnici, sagradit će se četiri retencijska bazena za prihvat oborinske vode. Sagradit će se i 12,5 kilometara novih vodoopskrbnih cjevovoda, od čega je najvažniji “prsten” dug 5,5 kilometara, koji će povezati vodocrpilište Lipovec s vodocrpilištem Ivanščak. Time će se dobiti sigurnost u opskrbi pitkom vodom za razdoblje od 50-ak godina. Osim toga, na području grada obnovit će se blizu 20 kilometara vodovodne mreže.

GRAD USTUPIO DVIJE GRAĐEVINE U BIVŠOJ VOJARNI Dva projekta za pomoć osobama s teškoćama

Koprivnica će od kolovoza biti raskopana uzduž i poprijeko. Veliki retencijski bazeni za prihvat oborinskih voda, primjerice, gradit će se u Križevačkoj ulici, Pavelinskoj (kod Kauflanda), u Herešinskoj ulici i na Čardi, gdje će biti i crpna stanica.

Sustav odvodnje, odnosno kanalizacije, sagradit će se u naseljima Kunovec Breg, Starigrad, Draganovec, Močile i Herešin. No najveći zahvat dogodit će se tijekom rekonstrukcije vodovodne mreže u samoj Koprivnici.

Zbog zamjene vodovoda prekopat će se sljedeće ulice: Herešinska, Krležina, Selingerova, Čarda, Miškinina, Galovićeva, Dravska, Crnogorska, Cvjetna, Mihanovićeva, Križevačka cesta, Varaždinska cesta (na prijelazu ispod pruge). Procjenjuje se kako će zbog projekta aglomeracije biti raskopano najmanje 20 ulica i pet prigradskih naselja.

FEST JAZZA Na festivalu nastupa i Radojka Šverko

Poziv na strpljenje

Zamjenik direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić ističe kako su oni na raspolaganju Koprivnici u provedbi ovog velikog i zahtjevnog projekta.

– Na sastanku smo dali rješenja i preporuke vezano za problematiku koja se javila zbog porasta cijena materijala potrebnih za realizaciju projekta – rekao je Vukmirić nakon sastanka.

Jakšić, Petras i Vukmirić posebno su istaknuli kako uskoro kreću veliki radovi u Koprivnici koji će uzrokovati određene teškoće u svakodnevnom životu i prometu. Zbog toga su pozvali građane na strpljenje i razumijevanje.