Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
GRAD USTUPIO DVIJE GRAĐEVINE U BIVŠOJ VOJARNI

Dva projekta za pomoć osobama s teškoćama

Foto: Grad Koprivnica
Rekonstrukcijom građevine na Trgu dr. Žarka Dolinara u koprivničkome Kampusu temeljito će se obnoviti i urediti 34 infrastrukturne jedinice

Udruga osoba s invaliditetom Bolje sutra u Koprivnici objavila je poziv na dostavu ponuda za projekt obnove zgrade u Kampusu u okviru projekta “Deinstitucionalizacijom do prava na neovisan život u lokalnoj zajednici”.

Odlagalište Piškornica povećalo cijenu zbrinjavanja miješanog komunalnog otpada U Koprivnici će do kraja godine sigurno poskupjeti odvoz smeća

Rekonstrukcijom građevine na Trgu dr. Žarka Dolinara u koprivničkome Kampusu temeljito će se obnoviti i urediti 34 infrastrukturne jedinice. Obnavlja se cijela vanjska ovojnica i krovište, unutarnji prostori udruge te radna okupacija za edukaciju korisnika. Rok za dostavu ponuda je 16. srpnja.

Cilj projekta je osigurati prostor i potrebnu opremu kako bi se omogućila izvaninstitucionalna potpora osobama s teškoćama te pružanje socijalnih usluga u kombinaciji sa psihosocijalnom pomoći. U projektu sudjeluju i Grad Koprivnica i Centar za socijalnu skrb Koprivnica. No to nije sve. Koprivnica, Komunalac i Centar za socijalnu skrb potpisali su ugovor kojim se na korištenje Centru daje objekt od 300 četvornih metara koji će se koristiti u svrhu realizacije projekta „Uspostava Podružnice obiteljskog centra Centra za socijalnu skrb Koprivnica kao podrška procesu deinstitucionalizacije“.

EU PROJEKT Održan 4. festival vina

Projekt obiteljskog centra vrijedan je oko 5,5 milijuna kuna. Predviđa rekonstrukciju 16 infrastrukturnih jedinica unutar zgrade, nabavu opreme i triju vozila. U sklopu rekonstrukcije predviđeno je i opremanje prostorije za grupni rad s korisničkim skupinama, sobe za dojenje, sobe za susrete i druženja roditelja i djece te sobe za nadzor.

– Projekt će pomoći razvoju usluga za djecu bez roditeljske skrbi, s teškoćama u razvoju, ali i odrasle s invaliditetom, starije i nemoćne, žrtve obiteljskog nasilja te trudnice i roditelje s djecom do godine dana – istaknuo je Danijel Rušak, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Koprivnica.