Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
U zdravom tijelu zdrav duh

Bjelovar promovira i potiče sportski duh svojih sugrađana

Foto: Bjelovar
Sparte, bjelovarske lađarice, nastupile su na slavnom maratonu lađa na Neretvi, a sve zahvaljujući vlastitoj upornosti i velikoj potpori gradske uprave

Bjelovarske Sparte bile su sedmoplasirane na ovogodišnjem maratonu lađarica, od jedanaest prijavljenih ekipa. One su bile jedna od ukupno četiri ekipe iz kontinentalnog dijela Hrvatske, preostalih sedam s područja je Neretve. Preciznije, Neretvom  su zaveslale 132 lađarice.

Bjelovarske lađarice

Djevojke iz Sparte imale su tu nevolju da su uoči samog polaska put Metkovića ostale bez dvije članice koje su oboljele od korone, pa je i ostatak ekipe  bio napet provjeravanjem ima  li među njima još pozitivnih na  COVID-19. Sparte su uspjele pronaći dvije nove veslačice koje su na deset kilometara dugoj stazi veslale manje od sata umjesto oboljelih djevojaka.

Njihov je odlazak na Maraton lađarica podržao i Grad Bjelovar, na čemu su se Sparte i javno zahvalile, kako gradonačelniku Dariju Hrebaku tako i njegovu zamjeniku Igoru Brajdiću te kompletnom vodstvu Grada:

- Vaša nam podrška izuzetno mnogo znači. Ponosne smo na vodstvo našega grada, ne samo zbog mogućnosti koje nam nudite, nego i zbog ljudskog pristupa i susretljivosti koje svaki put dobijemo od vas. Zahvaljujemo Športskoj zajednici grada Bjelovara, čije smo ponosne članice - objavile su djevojke.

Da Bjelovar promovira i potiče sportski duh svojih sugrađana te da oni na mnogim područjima ostvaruju izvrsne rezultate, nedavno je naglasio i zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić podsjetivši kako bjelovarske djevojke i mladići igraju rukomet u najvišem rangu natjecanja, kao i kuglači. Bjelovar ima i svjetskog juniorskog prvaka u streljaštvu te višestruke osvajače odličja na svjetskim i europskim prvenstvima.

Brajdić je dodao i to kako u gradu i “mali sportovi” imaju budućnost, dok se o nogometu koji slovi za najvažniju sporednu stvar na svijetu ne treba suviše ni govoriti. Podsjetimo da je Brajdić prije nekoliko dana u Zagrebu potpisao 610 tisuća kuna vrijedan ugovor za dobivanje nepovratnih sredstava Ministarstva turizma i sporta za izgradnju i opremanje glavnog nogometnog igrališta te uređenje okoliša:

– Polako se i košarka vraća na mala vrata u Bjelovar. Nedavno smo u sportsko-rekreacijskom parku Borik imali i međunarodni FIBA turnir 3×3. Odbojka je standardno dobra već dugi niz godina, kao i stolni tenis. Treba izdvojiti velike uspjehe u taekwondou  u kojem su ‘’naša’’ djeca osvajala odličja na svjetskim i europskim natjecanjima. U Bjelovar se odnedavno vratio i vaterpolo – podsjetio je Brajdić.

Razvoj atletike

– Postoji još mnogo sportova u našem gradu, ali da ne nabrajam dalje, posebno bih htio pohvaliti razvoj kraljice sportova – atletike 
– u Bjelovaru, kao i gimnastike, plivanja i Malog olimpijca koji je osnova svega. Upravo zahvaljujući mladim i ambicioznim ljudima 
koji vode te klubove, a to su Nikola Kovaček, Marko Mihalinec, Tomislav Cug, Zoran Pajić, Ivan Nikolić te njihovim suradnicima, 
diplomiranim kineziolozima, u Bjelovaru se ne trebamo bojati za razvoj djece i njihovih motoričkih sposobnosti. Vrlo je važno baviti se sportom, a u Bjelovaru oni definitivno imaju budućnost – kaže zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.

Iz te dobre suradnje i prijateljskih odnosa grada i klubova izrodili su se i popularni FunRun Bjelovar, Bilogora trail kao i mnogi drugi vrijedni projekti.