Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Renesansni festival u Koprivnici

Otkrivaju se tajne željeza i traži izlaz iz labirinta

Renesansni festival
1/8
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Na otvorenju festivala modnu renesansnu reviju nosile su rukometašice RK Podravke i nogometaši Slaven Belupa

Parkiralište na kojem su vozila s registarskim oznakama iz nekoliko država potvrdilo je i danas da je Renesansni festival, otvoren jučer na večer, internacionalan, i da su organizatori iz Turističkog ureda Grada Koprivnice pogodili "metu". Povijesni spektakl na koprivničkim bedemima koji će u svom 13. izdanju potrajati do kraja nedjelje, privlači i goste iz drugih država.

Glavne su atrakcije ove godine tajne željeza i taljenje rudače u glinenim pećima, te veliki drveni labirint. Na otvorenju festivala modnu renesansnu reviju nosile su rukometašice RK Podravke i nogometaši Slaven Belupa. Posjetitelji uživaju u viteškim interaktivnim radionicama, renesansnim igrama i plesovima, svađi kmetova i gubavaca, ponudi jela i pića, te mnogim drugim zanimljivostima.

- Svatko od nas zna koliko je teško i koliko puno truda treba da jedna kontinentalna turistička manifestacija nosi naziv TOP ili Superbrenda. Nažalost nismo nekad dovoljno glasni, ali kad vas vidim ovako ovdje i kad vidim koliko volimo ovaj festival tad znam da u sebi imamo dovoljno hrabrosti, truda i volje da ova manifestacija bude TOP turistički proizvod Republike Hrvatske - rekao je na otvorenju gradonačelnik Mišel Jakšić.

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Okupljenima se obratio i direktor Turističke zajednice grada Koprivnice Renato Labazan, koji je svim posjetiteljima poželio dobru zabavu. Glavna tema je "Tajne željeza", a Turistička zajednica festival realizira u suradnji s Muzejom grada Koprivnice.

- Festival je internacionalni, među deset najboljih u ovom dijelu Europe, a najbolji indikator je publika koja dolazi. Ovdje ne trebaju glazbene mega zvijezde. Svaka im čast, ali nama je tisuću sudionika koji sudjeluju na festivalu sasvim dovoljno da publika dođe u ovakvom broju - kaže Dragutin Jeđud, predsjednik koprivničke udruge Anno Domini, koja se sa svoje tri sekcije, među kojima su i mušketiri i haramije, i ove godine našla među sudionicima.

Renesansni festival Povijesni megaspektakl u Koprivnici od 23. do 26. kolovoza Na 13. Renesansnom festivalu otkrivaju se sve tajne željeza