Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Tradicionalni božićni prijam gradonačelnika Vinkovaca za gospodarstvenike

Bosančić: Budućnost nam je izvjesna i dobra

Foto: Grad Vinkovci
– Sve točke rastu, prihodi rastu, sve ide u pozitivu i zato mislim da je budućnost izvjesna i dobra – rekao je Bosančić

I ove je godine uoči božićnih blagdana Grad Vinkovci tradicionalno organizirao božićni domjenak gradonačelnika Ivana Bosančića, kojemu se odazvao velik broj gospodarstvenika. Ovom prilikom Bosančić je zahvalio predstavnicima svih institucija ustanova, udruga, klubova, odnosno svim čimbenicima javnoga života koji Vinkovce čine društveno razvijenima. Isto tako zahvalio je i svojim suradnicima jer, kako je kazao, sam neke stvari ne bi mogao učiniti. Posebno je zahvalio svim gospodarstvenicima što su tijekom cijele godine stvarali radna mjesta i osobne dohotke te se trudili da sa svojim djelatnicima naprave bolji i ugodniji grad za život.

– Naš grad imao je prvi put rekordne podatke na polju gospodarstva, a to je njihova zasluga. To je zasluga jedne sinergije i zajedničkog djelovanja na području grada Vinkovaca. Zato sam imao želju da budemo ovdje i, kada vidim ovaj prekrasni odaziv, srce mi je puno. Mogu se samo bilježiti za sljedeću godinu za ovakvu suradnju kakva je bila jer budućnost je na tome da imamo gospodarski snažan grad – rekao je Bosančić.

Istaknuo je da zbog svega što su radili i stvarali tijekom prošle godine svakom poduzetniku i svakom obrtniku upućuje velika hvala te da se nada da će još više voditi računa o našem gradu i stvaranju jednog ovako dobrog gospodarskog okruženja kakvo imamo danas.

– Sve točke rastu, prihodi rastu, sve ide u pozitivu i zato mislim da je budućnost izvjesna i dobra – rekao je Bosančić. Podsjetio je i na niz mjera koje Grad Vinkovci uvodi kako bi pomogao gospodarstvenicima ne samo da opstanu nego i da unaprijede svoje daljnje poslovanje, razviju nove proizvode, nabave potrebnu opremu, ali i otvore nova radna mjesta te podignu i plaće. Kazao je i da Grad Vinkovci ima velika očekivanja od proširenja Zone Zalužje, koja bi trebala postati zamašnjak daljnjeg razvoja ne samo Vinkovaca nego i Vukovarsko-srijemske županije.

Marljiva Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA VIA-i dosad odobrena 132 projekta vrijedna više od 322 milijuna kuna Pročelnik UO-a za gospodarstvo grada Vinkovaca Hrvoje Niče: Gospodarstvenici mogu računati na potpore Grada Sljedeća će godina u Vinkovcima biti godina velikih investicija Projekti u 2023. – gradi se novi vrtić na Vašarištu, dva se dograđuju...