Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Već 18 godina Društvo Naša djeca Jastrebarsko provodi projekt Zimske igraonice

Čak 190 vrtićke djece na klizalištu, na led dolaze i osnovnoškolci

Foto: Jastrebarsko
Klizalište u perivoju dvorca Erdödy bit će otvoreno do 9. siječnja, a radit će svaki dan, pa tako i na Silvestrovo, Novu godinu kao i na blagdan Sveta tri kralja

Zaslužene diplome dobilo je čak 190 polaznika dječjeg vrtića Radost, koji su završili ovogodišnju školu klizanja na klizalištu u perivoju u Jastrebarskom. Riječ je o projektu Zimske igraonice koji još od 2003. godine, kao i Ljetnu igraonicu, provodi Društvo Naša djeca Jastrebarsko, a sufinancira Grad.

Rade i na Novu godinu

Cijena škole klizanja za deset dana iznosi 160 kuna, a uključuje voditelja škole, najam klizaljki i zaštitnih kaciga te čaj.

– Prekrasno je gledati s kakvom lakoćom mališani nakon samo deset dana vladaju ledom. Njihova hrabrost svima nam može biti primjer kako, vjerujući u sebe, uz dobru podršku, možemo postići puno – rekla je nakon podjele diploma predsjednica Društva Naša djeca i zamjenica gradonačelnika Nikolina Ribarić.

Na led će izaći i stotinjak učenika osnovnih škole iz Jastrebarskog i susjednih općina, za koje je organizirana i Škola hokeja. Počela je 27. prosinca, a trajat će do 7. siječnja. Sve do 9. siječnja, kažu u Gradu, bit će otvoreno klizalište u perivoju dvorca Erdödy. Klizati 
se može od 10 do 22 sata, cijena najma klizaljki je deset kuna, a klizanja u trajanju od sat vremena 15 kuna. Moguće je nabaviti i 
sezonske karte.

Za posjetitelje je pripremljena i bogata adventska ponuda Zimskog bara by Urban, gdje se može uživati u čaju, kuhanom vinu, pjenušcima i vinima, ali i zanimljivim gastro specijalitetima. Blagdansko radno vrijeme drukčije je od uobičajenog, pa  je klizalište radilo i na Badnjak od 10 do 22 sata, na Božić od 16 do 22 sata, a radit će i na Staru godinu od 10 do 16 sati, dok će na Novu godinu biti otvoreno od 16 sati do 22 sata. Na blagdan Sveta tri kralja radno vrijeme bit će od 10 do 22 sata.

Nema gradskog dočeka Nove godine

Zbog ozbiljnosti epidemiološke situacije i broja zaraženih neće se održavati dodatne manifestacije poput dočeka Nove godine.

– Usprkos tome, potrudili smo se da Jaska zablista u blagdanskom ruhu pa su ukrašene brojne lokacije – kažu u Gradu.

U organizaciji i realizaciji pomogli su Turistička zajednica, Grad, Zagrebačka županija, Društvo Naša djeca, Gromel, Patrik term, Lidl, Imaht te Ceste i Vode Jastrebarsko.