Izbornik
Naslovnica Gradovi Labin 84 pregleda
Sjajan primjer u Labinu

Cappelli: Cilj Ministarstva je razvijati kontinentalni dio Hrvatske

Hotel Peteani Labin
Foto: Dusko Marusic/Pixsell
Hotel Peteani otvoren je prošle godine kao prvi sa četiri zvjezdice u Labinu, u čiju je investiciju vlasnik uložio 1,5 milijuna eura

Ministar turizma Gari Cappelli posjetio je u ponedjeljak Grad Labin, gdje je obišao Hotel Peteani, istaknuvši pritom da je cilj Ministarstva turistički razvijati i kontinentalni dio Hrvatske.

Hotel Peteani otvoren je prošle godine kao prvi sa četiri zvjezdice u Labinu, u čiju je investiciju vlasnik uložio 1,5 milijuna eura. Taj hotel, nekadašnja raskošna vila s početka prošlog stoljeća, u srpnju prošle godine preuređen je u prvi hotel sa četiri zvjezdice u Labinu, a hotel raspolaže s 11 dvokrevetnih i 3 jednokrevetne sobe.

Čestitajući vlasniku Sergiju Peteani na lijepoj obiteljskoj priči i investiciji, ministar Cappelli je u izjavi za novinare kazao kako on trenutno više obilazi kontinentalni dio Hrvatske nego primorski, jer je cilj Ministarstva "razvijati i kontinentalni dio Hrvatske". 

- Ovo u Labinu je jedan sjajan primjer kako se može i u kontinentalnom djelu Istre uspjeti. To je odlična najava za ovogodišnju turističku sezonu, s obzirom da ćemo ove godine ulagati više od 800 milijuna eura u 42 hotela, koja su većinom sa četiri ili pet zvjezdica - istaknuo je Cappelli.

Dodao je kako će se time dostići brojka od više od 300 hotela sa četiri ili pet zvjezdica.

- Ovo je nešto što Hrvatska treba, zato je u pripremi 'cro kartica' kako bi se što više turizam razvijao i na kontinentu. To u predsezoni predstavlja pun pogodak -  ustvrdio je Cappelli, dodavši kako je to još jedan dokaz da se u Hrvatskoj može konačno govoriti o turističkoj godini, a ne sezoni.

Nakon hotela Peteani, ministar turizma je posjetio Gradsku knjižnicu Labin i rudarski kompleks Pjacal, gdje mu je predstavljen projekt obnove rudarske baštine. Grad je već na prostoru bivšeg rudnika otvorio modernu gradsku knjižnicu te namjerava ostale prostore namijeniti građanima, turizmu i civilnim udrugama.