Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
VIRTUALNA HUMANITARNA UTRKA

Čazmanci se šetnjom odazvali Unicefovu projektu Mliječna staza

Foto: Čazma
Akciju je inicirala dr. Bojana Nikolić, a šetnjom su sudionici ujedno obilježili i Europski tjedan mobilnosti

Krasno poslijepodne za šetnju do prelijepih Medjama, i to u plemenite svrhe, iskoristili su brojni Čazmanci odazvavši se pozivu sumještanke dr. Bojane Nikolić, koja je potaknula sudjelovanje u projektu Mliječna staza, Unicefovoj virtualnoj humanitarnoj utrci. Zajedno su skupili više od 4 km podrške za djecu i mlade.

Naime, projekt Unicefa Mliječna staza ima cilj skrenuti pozornost na problem mentalnoga zdravlja djece koje je ključno je za njihov razvoj, uspjeh u školi, izgradnju odnosa i kvalitetu života. Kako navodi Unicef, u Hrvatskoj čak 44 tisuće djece i mladih od 10 do 19 godina ima probleme mentalnog zdravlja. Sudjelovanjem u Mliječnoj stazi, vrijeme za svoje zdravlje pretvaramo u podršku mentalnom zdravlju djece i mladih, poručuje Unicef.

Kotizacijama na Mliječnoj stazi 2023. sudionici mogu donirati za provedbu programa podrške mentalnom zdravlju djece i mladih u školama pod nazivom Škole podrške. Sredstvima prikupljenim tijekom Mliječne staze 2023. Unicef planira: edukaciju više od 450 učitelja, nastavnika i drugih odgojno-obrazovnih stručnjaka kako bi uspješnije prepoznavali probleme mentalnog zdravlja te bili prva psihološka pomoć i podrška učenicima, izravan rad s učenicima u nepovoljnom položaju kroz radionice, programom obuhvatiti više od 13.000 učenika osnovnih i srednjih škola. Ovom šetnjom sudionici su ujedno obilježili i Europski tjedan mobilnosti, kampanju Europske komisije, čime su i Čazmu uvrstili među aktivne sudionike ove kampanje.

Tjedan mobilnosti održava se svake godine od 16. do 22. rujna. Ta europska inicijativa potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i pozivanje ljudi da iskušaju alternative vožnji automobilom.

Ovih je dana održana 16. sjednica Gradskog vijeća Grada Čazme na kojoj se raspravljalo o odlukama kao što su ocjena ugroženosti od požara i tehnološke eksplozije za Grad Čazmu Čazma Teleoperater se javio za ugradnju brzog i optičkog interneta u Čazmi GRADONAČELNIK je istaknuo da sada i djelatnici i učenici imaju više nego dobre uvjete za rad i boravak u školi Škola u Vrtlinskoj osnovana je davne 1881. godine Energetska obnova Područne škole u Vrtlinskoj koštala je 185.000 eura NAKON EDUKACIJE djeci je podijeljen promidžbeni materijal, odnosno olovke, bojice i bilježnice, što je osigurao Grad Policijska uprava provodi akciju "Poštujte naše znakove" Čazmanski policajci upoznali prvašiće s prometnim pravilima