Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
Čazma

Teleoperater se javio za ugradnju brzog i optičkog interneta u Čazmi

Ovih je dana održana 16. sjednica Gradskog vijeća Grada Čazme na kojoj se raspravljalo o odlukama kao što su ocjena ugroženosti od požara i tehnološke eksplozije za Grad Čazmu
1/2
Foto: Čazma
Sve odluke donesene su jednoglasno, a prije rasprave održan je Aktualni sat na kojemu je gradonačelnik Dinko Pirak podnio izvješće o radu Čazme

Ovih je dana održana 16. sjednica Gradskog vijeća Grada Čazme na kojoj se raspravljalo o odlukama kao što su ocjena ugroženosti od požara i tehnološke eksplozije za Grad Čazmu, Odluka o usvajanju Plana zaštite od požara za Grad Čazmu, Odluka o izboru najpovoljnijih ponuda na natječaju za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području Grada Čazme, Odluka o osnivanju Savjeta mladih Grada Čazme, Javni poziv za isticanje kandidatura za izbor članova Savjeta mladih Grada Čazme, Odluka o osnivanju Savjeta za zaštitu potrošača javnih usluga Grada Čazme i Izvještaj polugodišnjeg obračuna proračuna grada Čazme za 2023. godinu.

Rasvjeta na dječjem igralištu

Sve odluke donesene su jednoglasno, a prije rasprave o prijedlozima odluka, održan je Aktualni sat na kojemu je gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak podnio izvješće o radu Grada Čazme u razdoblju od protekle sjednice. Pozdravio je prijedlog vijećnika Jurine te zadužio komunalne službe za postavljanje dodatnih koševa za otpad i rasvjete na dječjem igralištu, a po potrebi i sigurnosnih kamera.

Glede uređenosti grobalja, gradonačelnik je istaknuo da se brojna groblja na čazmanskom području kontinuirano održavaju te da će se na groblju u Prnjarovcu postaviti nova ograda najkasnije do Sisveta. Na pitanje o asfaltiranju Prokljuvana, gradonačelnik je rekao kako će se to prigradsko naselje asfaltirati još ove godine te da je u tijeku javna nabava.

Vijećnik Kristijan Marinić upitao je u kojoj je fazi, odnosno radi li se išta po pitanju uvođenja brzog, odnosno optičkog interneta te skrenuo pozornost na prijedlog svojega sumještanina Mate Sarte, koji ima nekoliko ideja za unaprjeđenje turističke i kulturne ponude grada Čazme. Također, upitao je kad će se početi uređivati objekt u Dragancu, koji je namijenjen za dječji vrtić.

– Što se tiče brzog i optičkog interneta, Grad Čazma uključen u projekt širokopojasnog interneta s još nekoliko jedinica lokalne samouprave – kazao je Pirak, a ravnateljica ustanove Razvojna agencija Čazma Ivana Vojković je dodala kako se javio jedan zainteresirani teleoperater za taj projekt.

Gol za nogomet

Glede prijedloga g. Sarte, gradonačelnik smatra da su zanimljivi te da se, barem djelomično, mogu implementirati u planove daljnjeg razvoja Grada Čazme. Objekt u Dragancu je u fazi dobivanja građevinske dozvole, nakon kojega slijedi javna nabava i konačno radovi.

Zahtjev za dobivanje građevinske dozvole Grad Čazma podnio je prije mjesec dana, ali još uvijek nije dobio rješenje. Što se tiče škole u Vrtlinskoj, kao što je rekao već pri posjetu Područnoj školi, u dvorištu zgrade postavit će se igrala za djecu, koja su već pripremljena, a prema željama učenika i gol za nogomet.

GRADONAČELNIK je istaknuo da sada i djelatnici i učenici imaju više nego dobre uvjete za rad i boravak u školi Škola u Vrtlinskoj osnovana je davne 1881. godine Energetska obnova Područne škole u Vrtlinskoj koštala je 185.000 eura NAKON EDUKACIJE djeci je podijeljen promidžbeni materijal, odnosno olovke, bojice i bilježnice, što je osigurao Grad Policijska uprava provodi akciju "Poštujte naše znakove" Čazmanski policajci upoznali prvašiće s prometnim pravilima Taj običaj šireg hrvatskog sela lokaliziran je u Mikloušu poprimajući specifičnosti tog sela te se odvija po kazivanjima starijih suseljana Prikazuje dio života hrvatskoga sela Zapovijed pod lipom - seoski običaj koji nas vraća u stara vremena