Izbornik
Naslovnica Gradovi Novska
Udruga mladih Novska trenutačno provodi četiri EU projekta

Centar za ruralni razvoj mjesto je besplatnih edukacija

Foto: Novska
U projektu se, osim korisnih edukacija, besplatnih za građane, i uspostave Centra za ruralni razvoj odvijaju i okrugli stolovi na kojima sudjeluju članovi udruga i predstavnici grada Novske kako bi suradnja bila čim kvalitetnija

Udruga mladih Novska trenutačno provodi četiri EU projekta među kojima je i Centar za ruralni razvoj, projekt vrijedan  1,843 milijuna kuna, sufinanciran 85 posto iz Europskog socijalnog fonda, a 15 posto  iz državnog proračuna. Usmjeren je na unapređenje kvalitete života stanovnika grada Novske i ruralnih krajeva i osigurao je četiri nova radna mjesta Udruzi mladih u trajanju od 24 mjeseca, što je, uz ostale društvene i socijalne ciljeve kojima pridonosi, i dodatni doprinos smanjenju nezaposlenosti.

Centar za ruralni razvoj smješten je u Društvenom domu u Paklenici gdje se održavaju razne aktivnosti koje prije svega pridonose jačanju kapaciteta članova novljanskih udruga. Neke od aktivnosti odnose se na mnogobrojne edukacije od kojih je tridesetak već uspješno provedeno.

Osim toga, provodit će se i edukacije usmjerene poduzetničkom, gospodarskom, društvenom i socijalnom razvoju. Iz Udruge mladih Novska pozivaju sve zainteresirane da termine edukacija i ostale zanimljivosti prate na njihovu Facebook profilu ili ih kontaktiraju na mail crr.paklenica@gmail.com.

U projektu se, osim korisnih edukacija, besplatnih za građane, i uspostave Centra za ruralni razvoj odvijaju i druge zanimljive aktivnosti poput okruglih stolova na kojima sudjeluju članovi udruga i predstavnici grada Novske i  gradskih institucija. Te aktivnosti pridonose boljoj i kvalitetnijoj suradnji udruga s Gradom  Novskom i kreiranju smjernica za bolje upravljanje udrugama i prostorima u javnom vlasništvu.

Udruga mladih Novska nije zaboravila ni na volontere koji pomažu pri provedbi i promidžbi aktivnosti, a projektom su i za njih osigurane besplatne edukacije.