Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka 87 pregleda
Dječja karnevalska povorka u Rijeci

Centrom grada prošetat će 'cijela vojska najslađih maškarica'

Riječki karneval
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Prije početka povorke, na pozornici na Korzu prisutne će zabavljati zborovi Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice, a na Trgu Republike Hrvatske Prve riječke mažoretkinje

Dječja karnevalska povorka održat će se u subotu 18. veljače s početkom u 13 sati, a kretat će se rutom Riva – Trg 111. brigade HV-a – Trg Republike Hrvatske – Korzo – Scarpina ulica – Trg bana Jelačića – Ribarska ulica – Grobnička riva / zgrada Export Delte. U povorci će sudjelovati 64 grupe sa skoro 4500 veselih sudionika.

Kako je najavila predstavnica Turističke zajednice grada Rijeke Ines Boban Štiglić, u ovu će subotu centrom grada prošetati "cijela vojska najslađih maškarica", djece iz vrtića i osnovnih škola ujedinjenih u Dječju karnevalsku povorku. Prije početka povorke, na pozornici na Korzu prisutne će zabavljati zborovi Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice, a na Trgu Republike Hrvatske Prve riječke mažoretkinje, izvijestili su iz Grada Rijeke.

Povorku će predvoditi Meštar Toni s Kraljicom karnevala Elaie Filipović i malim predstavnicima Karnevala – princezom i princem Riječkog karnevala Lanom Kinkelom i Adrianom Varelijom, prvom pratiljom Miom Popovački i drugom pratiljom Robin Ferlindeš te prvim pratiteljem Lukom Ožboltom i drugim pratiteljima Dominikom Kontićem i Reneom Bertosom.

Program Dječje karnevalske povorke pratit će voditelji na tri pozornice duž trase, i to Ivana Bilen na Trgu Republike Hrvatske, Josip Krmpotić na Korzu te Maja Stepančić na Jelačićevom trgu, dok će Davor Jurkotić biti na četvrtoj pozornici u Ex port Delti.