Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Kapaciteti poduzetničkog inkubatora u Samoboru su popunjeni, u planu je nadogradnja

Četvero mladih poduzetnika uselilo se u Mali Tehnopolis

Foto: Samobor
Za razvoj poduzetništva u proračunu Samobora za 2022. osigurano je 1,3 milijuna kuna

Gradonačelnica Petra Škrobot u Malom Tehnopolisu Samobor u četvrtak je uručila ugovore o zakupu poslovnih prostora i ključeve novim korisnicima. Time su svi kapaciteti poduzetničke inkubacije u MTS-u u potpunosti popunjeni.

Nove tehnologije

– To je samo još jedna u nizu potvrda kako poduzetnici prepoznaju Samobor kao kvalitetnu sredinu za početak i razvoj svog 
poslovanja. Vjerujem da će im gradske subvencije u vidu poslovnih prostora po iznimno povoljnim cijenama biti dodatan vjetar u leđa. S obzirom na velik interes poduzetnika za poslovne prostore kao i usluge koje nudi Mali Tehnopolis Samobor, planiramo rekonstrukciju i nadogradnju objekta kako bi u budućnosti mogli zadovoljiti sve potrebe potencijalnih korisnika. Samobor je poznat po poduzetništvu i obrtništvu i zato ćemo i dalje pružati podršku našim poduzetnicima i obrtnicima. Ukupno je u ovoj godini u proračunu Grada Samobora za razvoj poduzetništva i gospodarstva osigurano više od  1,3 milijuna kuna, i to u sklopu  raznih potpora i namjera – istaknula je gradonačelnica Petra Škrobot.

U ime mladih poduzetnika Vjekoslav Krajačić, koji se bavi računalnim programiranjem, zahvalio je na potpori te rekao da ovakva pomoć i projekti mnogo znače mladim poduzetnicima  na početku njihovih poslovnih avantura. Također, rekao je da ga veseli što se planira daljnji razvoj Malog Tehnopolisa Samobor i općenito poduzetništva i obrtništva u Samoboru.

Uz njega, u zakup su poslovne prostore u MTS-u, u  posljednjem krugu javnog poziva, dobili i Mario Gudelj, koji se bavi arhitektonskim djelatnostima, projektant Danijel Krznar i Paola Franceković, koja se bavi nutritivnom terapijom.

Ukupno sada u MTS-u djeluje 18 poduzetnika, od kojih se većina bavi novim tehnologijama, a zapošljavaju više od 30 radnika. Svi oni prostor inkubacije mogu koristiti od jedne do najdulje tri godine, a onda se očekuje da će svoje poslovanje razviti do te razine da će moći poslovati prema komercijalnim uvjetima.

Višestruke mogućnosti

MTS ima višestruku funkciju – poduzetničkog inkubatora za poduzetnike početnike te pružatelja usluga specijalističkih seminara, 
poslovnog povezivanja, poduzetničkih događanja, virtualne inkubacije i sl. Poduzetnici imaju i mogućnost korištenja aditivnih 
tehnologija u svojem poslovanju, s obzirom na to da je MTS opremljen najnovijom generacijom 3D printera i 3D skenerom.

MTS ima 1431,05 četvornih metara korisnog uredskog, proizvodnog, prezentacijskog i istraživačkog prostora, a tu je i konferencijska dvorana, dvorana za informatičke i specijalističke edukacije, dvorana za sastanke i coworking prostor.