Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
Novi rekordi u Rijeci

Četvrtinu noćenja ostvarili turisti mlađi od 30 godina

Rijeka
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Riječki turizam je u 2018. godini ostvario 407.902 noćenja i 155.396 dolazaka, uz stopu porasta turističkog prometa od 22%

Prosinački turistički rezultati Rijeku su pozicionirali na drugo mjesto na području cijelog Kvarnera, odmah nakon Opatije. Rijeka je u prosincu ostvarila turistički promet od 6404 dolaska te 16.733 noćenja što je rast od 23% u odnosu na proteklu godinu, pri čemu je broj noćenja stranih i domaćih turista ovog prosinca veći za 21%, odnosno 25% u odnosu na prosinac 2017.

Šestaši OŠ "Pećine" oslikali su stepenice do škole Rijeka Veseo put do škole po bajkovitim stepenicama

Riječki turizam je u 2018. godini ostvario 407.902 noćenja i 155.396 dolazaka, uz stopu porasta turističkog prometa od 22%. Prvi puta nakon niza godina nadmašena je brojka od 400 tisuća noćenja, pri čemu prosječni boravak turista iznosi tri dana.

Prema podacima iz eVisitor informacijskog sustava, na području grada Rijeke najviše noćenja ostvarili su državljani Njemačke i Italije, a sve veći je broj i turista iz Mađarske, Poljske, Srbije, SAD-a, Francuske, Španjolske i Austrije. Kod kategorije dobnih skupina nastavlja se trend gdje najviše noćenja ostvaruju turisti od 19 do 30 godina te ostvaruju udio od oko četvrtine ukupno ostvarenih noćenja. Vodeći u kategoriji smještaja i dalje je privatan smještaj na koji otpada više od polovice cjelokupnog turističkog prometa Rijeke, a slijede hoteli, hosteli te ostali objekti u nekomercijalnom smještaju.

Riječka subregija bilježi više od 800.000 noćenja, a podaci upućuju na to kako je trend porasta turističkog prometa, pri čemu je 2018. godina bila rekordna godina za Rijeku i riječko područje. Na cijelom području Kvarneru Rijeka s okolicom ostvarila je najveći rast turističkog prometa s postignutim indeksom rasta od 18 posto.

U KBC Sušak otvorena je nova polivalentna angiosala Ukupna vrijednost investicije doseže 8,3 milijuna kuna U KBC Sušak otvorena nova polivalentna angiosala Riječki Korzo Do početka 2020. Snimat će se serijal "Fiume crno - crveno Rijeka"