Izbornik
Naslovnica Gradovi Crikvenica 43 pregleda
Potvrda i motivacija za rad

Crikvenica postala punopravni član Hrvatske mreže zdravih gradova

Crikvenica
Foto: Grad Crikvenica
Preventivni program za učenike Zajedno više možemo, predavanje o Alzheimer bolesti - Alzheimer cafe, obilježavanje raznih međunarodnih dana vezanih uz zdravlje i rekreaciju kao što je na primjer Nordijsko hodanje samo je dio aktivnosti koje Crikvenica provodi

Kako ističu iz Grada Crikvenice čitav niz godina organiziraju, provode i sudjeluju u mnogim aktivnostima koje imaju zadatak osvijestiti građane, upoznati ih i potaknuti da kroz svakodnevne aktivnosti, sport, prehranu odnosno zdrave načine života brinu o svom psihičkom i fizičkom zdravlju.

Aktivnosti koje se provode, vezane su za svaku životnu dobu, kako za one najmlađe, tako i za one najstarije građane. Neke od aktivnosti koje su do sada provedene kroz ovaj projekt su: preventivni program za učenike Zajedno više možemo, predavanje o Alzheimer bolesti - Alzheimer cafe, obilježavanje raznih međunarodnih dana vezanih uz zdravlje i rekreaciju kao što je na primjer Nordijsko hodanje, akcije dobrovoljnog darivanja krvi, poticanje na bavljenje sportom, razna predavanja i radionice tema vezanih uz zdravu prehranu, zdrav okoliš, rekreaciju i mnoge druge.

- Kruna svega navedenog je punopravno članstvo Grada Crikvenice u Hrvatskoj mreži zdravih gradova što se s ponosom ističe. Do sada su organizirane mnoge aktivnosti vezane za naslov Grad Crikvenica – Zdravi grad, a ovo je samo jedna velika potvrda i motivacija za daljnji, još intenzivniji rad - kažu iz gradske uprave.