Izbornik
Naslovnica Gradovi Crikvenica
Ugovor o koncesiji

Crikvenica upozorava građane na obvezu čišćenja dimnjaka

dimnjak
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Odlukom Grada Crikvenice je stoga utvrđeno da vlasnici stambenih zgrada trebaju čistiti svoje dimnjake najmanje jednom godišnje, dok vlasnici poslovnih objekata trebaju čistiti dimnjake najmanje dvaput godišnje

Postupajući po odredbama Zakona o komunalnom gospodarstvu i Zakona o koncesijama, Grad Crikvenica sklopio je ugovor o koncesiji za obavljanje dimnjačarskih poslova s tvrtkom MLD – USLUGE d.o.o. iz Koprivnice na rok od pet godina. Sklapanju ugovora prethodio je postupak javnog natječaja te odluka Gradskog vijeća Grada Crikvenice. Isto je bilo potrebno obzirom da je ove godine istekao ugovor o koncesiji s koncesionarom koji je do sada obavljao predmetne poslove.

Tvrtka MLD-Usluge dostupna je na broju mobitela 099-251-3626 od 8 do 16 sati ( ponedjeljak – petak ) ili putem elektronske pošte mldusluge@gmail.com. dok je cjenik obavljanja dimnjačarskih poslova dostupan na internet stranici Grada Crikvenice www.crikvenica.hr

Iz gradske uprave skreću pažnju građanima i poslovnim subjektima da je čišćenje dimnjaka kao redovita obveza utvrđena Zakonom o zaštiti od požara s ciljem sprečavanja nastanka i širenja požara te zaštite okoliša. Odlukom Grada Crikvenice je stoga utvrđeno da vlasnici stambenih zgrada trebaju čistiti svoje dimnjake najmanje jednom godišnje, dok vlasnici poslovnih objekata trebaju čistiti dimnjake najmanje dvaput godišnje.

U razdoblju od 02.01. do 13.01.2017. godine koncesionar će vršiti redovito čišćenje dimnjaka. Postoji mogućnost i čišćenja dimnjaka u bilo koje drugo vrijeme, po narudžbi, međutim u tom slučaju se plaća dodatna naknada.