Izbornik
Naslovnica Gradovi Crikvenica
Nagrada Istanbul

Crikvenica ušla u finale natječaja obalnih gradova koji se brinu o okolišu

Crikvenica
Foto: Grad Crikvenica
Osvajanje nagrade ovisi o broju glasova pa iz Grada pozivaju sve da glasuju za Crikvenicu, a glasovanje je otvoreno do 21. studenog

Crikvenica je ušla među tri grada finalista na natječaju za osvajanje nagrade Istanbul, namijenjene mediteranskim obalnim gradovima koji se prijateljski odnose prema okolišu.

Iz Grada ističu kako su izuzetno ponosni što se Crikvenica našla među prva tri grada koji su prepoznati kao primjeri dobre prakse u području zaštite okoliša i održivog razvoja. Osvajanje nagrade Istanbul ovisi o broju glasova za pojedini grad pa iz Grada pozivaju sve građane i prijatelje Crikvenice da za Crikvenicu glasuju na poveznici http://planbleu.org/en/istanbul-environment-friendly-city-award-public-voting-open-until-21-november-2017 i pomognu osvojiti ovu značajnu nagradu.

Prije samoga glasovanja potrebno je u registracijski obrazac unijeti svoje ime i prezime i e-mail adresu te glasovati s poveznice koja će biti poslana na unesenu e-mail adresu. Glasovanje je otvoreno do 21. studenoga 2017.

Nagrada Istanbul za grad koji se prijateljski odnosi prema okolišu ima za cilj prepoznati i nagrađivati napore lokalnih vlasti da poboljšaju okoliš i kvalitetu života te promoviraju održivi razvoj u mediteranskim obalnim gradovima. Također, cilj je ohrabriti lokalne vlasti da se okrenu budućnosti koja će biti bliža okolišu i omogućiti im da djeluju kao uzor kako bi inspirirali druge gradove.

Prema definiciji, “primorski grad je grad koji živi u harmoniji s morem, učinkovito, jednako i održivo koristi svoje resurse, smanjujući svoj utjecaj na morski i obalni okoliš i klimatske promjene te upravlja okolišem u korist sadašnjih i budućih generacija”. Stoga, grad koji se prijateljski odnosi prema okolišu je primorski grad u kojemu ljudi uživaju visoku kvalitetu života i gdje se održivi razvoj odvija unutar kapaciteta zdravog ekosustava.