Izbornik
Naslovnica Gradovi Crikvenica 50 pregleda
Za ugodan i ljepši boravak djece

Crikvenici stiže još sredstava za energetsku obnovu vrtića

Obnova DV aradost u Crikvenici
Foto: Grad Crikvenica
Crikvenici stiže još gotovo 1,100.000 kuna za energetsku obnovu vrtića

Nakon što je Gradu Crikvenici odobreno gotovo 1,100.000 kuna bespovratnih sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji će se iskoristiti za energetsku obnovu Dječjeg vrtića Radost, bespovratna sredstva stigla su i s još jedne adrese.

Naime, temeljem Zahtjeva za dodjelu sredstava Fonda za EU projekt 'Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja' za projekt Grada Crikvenice 'Energetska obnova Dječjeg vrtića Radost' donesena je Odluka o odobravanju sredstava za sufinanciranje EU projekta od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Sredstva koja su dodijeljena Gradu Crikvenici u najvišem su mogućem iznosu vrijednosti 1,079.835 kuna. 

Iz gradske uprave podsjećaju da ovaj projekt vrijedan gotovo 6 milijuna kuna za Grad Crikvenicu i sve korisnike Dječjeg vrtića Radost znači jako puno. "Put je to za energetsku obnovu kojom će se višestruko uštedjeti energija, time i sami troškovi, a boravak djeci učiniti još ugodnijim i ljepšim", kažu iz Grada.