Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
Milenijska fotografija na Prokurativama

Crveni križ zahvalio splitskim volonterima

Foto: Grad Split
Pozivu za volontiranje u koronakrizi odazvalo se 415 volontera, a njih 173 koji su aktivirani odradili su više 2500 sati na terenu

Veliko srce i dobročinstvo na djelu pokazali su splitski volonteri koji su se u najtežim trenucima borbe protiv širenja pandemije koronavirusa odazvali akciji Gradskog Crvenog križa i nesebično pomagali najpotrebitijima.

Split i biciklizam Uskoro trasa od Trga dr. Franje Tuđmana do Žnjanskog platoa

Simbolične zahvalnice na Prokurativama uručili su im gradonačelnik Andro Krstulović Opara i ravnatelj GDCK-a Split Tomislav Gojo, a u suradnji sa Šimom Strikomanom snimljena je i Milenijska fotografija zahvale, priopćili su iz Grada Splita. Podršku akciji Crvenog križa i dodjeli zahvalnica volonterima dala je i pročelnica gradskog Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju Magda Vrvilo.

Gradsko društvo Crvenog križa Split je 16. ožujka ove godine otvorilo telefonsku liniju koja je svaki dan bila dostupna našim sugrađanima, osobito rizičnim skupinama kojima je trebala pomoć u nabavi namirnica i lijekova, jer su zbog zdravstvenih razloga bili onemogućeni da izlaze iz svojih domova.

Split Natkrivanje bazena na Zvončacu

Pozivu za volontiranje u koronakrizi odazvalo se 415 volontera, a njih 173 koji su aktivirani odradili su više 2500 sati na terenu. Putem otvorenog telefona upućeno je 2850 poziva, a volonteri su pružili pomoć za 1374 osobe. Osim u dostavi hrane i lijekova, pomagali su i odlazeći im po nalaze kod liječnika ili u KBC, a pružali su im i druge vidove pomoći u ovisnosti o njihovim potrebama.