Izbornik
Naslovnica Gradovi
Gradonačelnikova odluka

Đakovačkim srednjoškolcima 70 eura gradske potpre

JEDNOKRATNA potpora namijenjena je za nabavu udžbenika, radnih bilježnica i druge potrebne školske opreme
Foto: Đakovo

Đakovački srednjoškolci će od Grada dobiti jednokratno 70 eura, potvrdili su iz Gradske uprave. Naime, gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić donio je Odluku o dodjeli jednokratne potpore učenicima srednjih škola koji imaju prebivalište ili trajno boravište na području Grada Đakova za 2023./2024. školsku godinu. Potpora je namijenjena za nabavu udžbenika, radnih bilježnica i druge potrebne školske opreme.

Iznos potpore je 70 eura, a isplatit će se u gotovini jednokratno. Isplata potpora vrši se svaki radni dan od 10 – 14 sati u Kući Reichsmann, u Ulici pape I. Pavla II. 10 od 12. do 20. rujna 2023. godine.

Da bi učenici ostvarili potporu, uz popunjeni, potpisani i od škole ovjereni Zahtjev za dodjelu jednokratne potpore rebaju priložiti i potvrdu o prebivalištu, odnosno trajnom boravištu, ili presliku osobne iskaznice učenika odnosno roditelja/skrbnika kojima dokazuju da su s područja Grada Đakova.

Naselja koja pripadaju Gradu Đakovu su Đakovo, Đakovački Selci, Novi Perkovci, Piškorevci, Budrovci, Đurđanci, Kuševac, Ivanovci Đakovački i Široko Polje, a zahtjev se može preuzeti i na mrežnim stranicama Grada.

Učenici se slažu da je ovaj oblik potpore zaista koristan s obzirom na sve što im je potrebno za početak školske godine te da je također bitan kontinuitet, odnosno, sigurnost da mogu svake godine računati na taj iznos.

Osim smanjivanja gubitaka, povećava se sigurnost opskrbe grada vodom jer je to jedini vodoopskrbni dovodni cjevovod na područje grada Rekonstrukcija nužna zbog velikih gubitaka Obnova magistralnog vodovoda Delovi-Bjelovar košta 16 milijuna eura Među deset najljepših dvoraca našla se i palača Zrinskih u Starom gradu u Čakovcu Priznanje Googleov Zlatni pin Muzeju Međimurja SPORAZUM o suradnji na realizaciji izložbe radova Andyja Warhola potpisali su župan Nikola Dobroslavić i ravnatelj Umjetničke galerije Dubrovnik Tonko Smokvina Kralj pop-arta Izložba "Andy Warhol: Ja sam niotkud"