Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Hrabre Zaprešićanke

Danas su uspješne, ali prvo su morale naučiti kako biti sam svoj majstor

1/2
Nova “runda” od šest besplatnih predavanja u Zaprešiću krenut će u ponedjeljak 19. ožujka, a svi zainteresirani mogu se prijaviti mailom info@poduzetnica.hr s naznakom Edukacije Zaprešić

O poduzetništvu se u Hrvatskoj ne uči u školi, tu i tamo postoje neki programi na fakultetima, ali više-manje svi smo mi samouki i sami se borimo na tržištu – kazuje Sanela Dropulić, danas direktorica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra koja je u posljednjih dvadesetak godina i sama prolazila kroz svoje veće i manje bitke na hrvatskom tržištu rada.

I početnici i iskusni

– Kad sam se našla na tržištu, vidjela sam da mi bez obzira na akademsku izobrazbu nedostaje puno praktičnog znanja, i tu sam odlučila napraviti nešto kako bih pomogla svima onima koji pokreću svoj biznis. Budući da su edukacije povezane s poduzetništvom vrlo skupe, moja je ideja bila da ih za sve zainteresirane organiziram potpuno besplatno – govori Sanela Dropulić te pojašnjava kako je upravo iz tog razloga okupila tim od tridesetak predavača s iskustvom na realnom tržištu kako bi svoja iskustva prenosili drugima.

Zaprešić, gospodarski sajam Međunarodni sajam Zaprešićko gospodarstvo u novom zamahu

Zaprešić je bio među prvim gradovima koji je prepoznao njezin projekt, pa je tako prije godinu dana u gradu organizirana i prva serija od šest predavanja. Zaprešić je upravo zahvaljujući tom projektu dobio tri uspješne poduzetnice koje su same otvorile svoja poduzeća koja danas uspješno posluju.

– Krajem 2016. godine pokrenula sam tvrtku specijaliziranu za pružanje računovodstvenih i savjetničkih usluga različitim udrugama i razmišljala kako da pronađem klijente. Tri mjeseca kasnije počele su besplatne edukacije u Zaprešiću, a tamo sam, iako nisam očekivala ništa, naučila kako da budem sam svoj majstor i sve što mi je potrebno da vodim poduzeće – govori Antonija Šimunković.

Njezina sugrađanka Vlasta Pastuović također zahvaljujući edukacijama i znanjima te poznanstvima koja je tamo stekla danas vodi obrt za umjetničko stvaralaštvo.

– Vodim tečajeve crtanja i slikanja, a polaznici su početnici koji uče od početka, ali ima i onih koji imaju iskustva i žele se poboljšati, pa se sve prilagođava njihovom predznanju. S djecom radim individualno, a s odraslima u grupama – kazuje Vlasta Pastuović.

stipendije prenošenje stečenih znanja Osmero majstora i majstorica iz zaprešićkog kraja dobilo diplome

Ističe i kako se u Zaprešić doselila 2007. godine te da joj je dugo trebalo “da se snađe”, zbog čega su joj ove edukacije dobrodošle kao vjetar u leđa jer se uspjela povezati sa Zaprešićanima.

Da koristi od ovakvog projekta nemaju samo početnici nego i oni s višegodišnjim iskustvom svjedoči i Ines Ban Kolić koja je radila u nizu tvrtki i sektora: transportu, logistici, financijama, energetici...

Nova runda predavanja

– Shvatila sam da želim pokrenuti nešto svoje i odlučila otvoriti tvrtku koja se bavi projektiranjem malih hidroelektrana čime sam u jedno povezala sva područja u kojima od prije imam iskustva. Kod Sanele mi je na predavanjima bilo super jer ona sve objašnjavala na realan način i kroz humor, jako je izravna i pomoći će u svemu, od dizajniranja loga do toga kako da se upišete u sudski registar – pojašnjava Ines Ban Kolić. Nova “runda” od šest besplatnih predavanja u Zaprešiću krenut će u ponedjeljak 19. ožujka, a svi zainteresirani mogu se prijaviti mailom info@poduzetnica.hr s naznakom Edukacije Zaprešić.

Obilježena obljetnica dana grada Zaprešića U Pučkom otvorenom učilištvu Grad Zaprešić svečano proslavio 22. rođendan