Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Projekt "PannEx Reload"

Destinacija s gastronomskim predznakom

PannEx Reload
1/2
Foto: Vinkovci

U Gastro-edukacijskom centru Šokački stan održan je dvodnevni Gastro show koji je održan u sklopu projekta pod nazivom "PannEx Reload". Kako je rečeno, ovo je bio još jedan veliki korak u brendiranju Vinkovaca kao primamljive turističke destinacije s jedinstvenim gastronomskim predznakom. Glavna tema stručnih konferencija, na kojima su sudjelovali i vinkovački srednjoškolci, bio je održivi turizam.

Ipak, najzanimljivije rasprave bile su vezane uz važnost autentične gastronomije te uz izazove u turističkom sektoru koji se prije svega odnose na povezivanje ugostiteljskih objekata i hotela s domaćim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, što je vrlo važno upravo za istok Hrvatske. "PannEx Reload" projektu prethodio je "Panonnia Gourmet", projekt koji je uvršten među osam najboljih primjera održive gastronomije prema izboru Europske komisije. 

Rast i razvoj djece kroz zdrav način života, igru, druženje i sportske aktivnosti, prvo je čime se vodimo kada razmišljamo o samom sportu, sportskim društvima i klubovima u našem gradu Vinkovci Mladi su budućnost Vinkovaca pa u obrazovanje kontinuirano ulažemo Iz vinkovačke gradske uprave izvijestili su kako su Vinkovci prvi među hrvatskim gradovima koji su napravili konkretne korake u razvoju energetske samoodrživosti iz proizvodnje vodika Zelena tranzicija na području Vinkovaca Radi se na projektima čiste zelene energije iz vodika učenici Pomoć u nabavi pribora Vinkovci u vrhu po pomoći roditeljima školaraca