Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
11 godina dolaze na ljetovanje

Djeca iz Srebrenice u posjetu Rijeci

Djeca iz Srebrenice u Rijeci
1/5
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Djeca iz Srebrenice tijekom svog boravka na Kvarneru smještena su u Pastoralnom centru Bl. Alojzije Stepinac u Driveniku

U Salonu Grada Rijeke održan je prijam za djecu iz Srebrenice koja u Rijeku dolaze već jedanaest godina u organizaciji Kluba gimnazijalaca Ivan Merz Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci i Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije.

Djecu iz Srebrenice primili su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke, Karla Mušković, pročelnica Ureda Grada Rijeke, Verena Lelas Turak te pročelnica Upravnog odjela PGŽ za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač.

Ove godine je na prijam došlo 36 djece u dobi između 9 i 16 godina u pratnji četvero njihovih odgajatelja. S njima je bio i Marin Miletić, predsjednik Kluba Ivan Merz i članice i članovi Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije. Djeca iz Srebrenice tijekom svog boravka na Kvarneru smještena su u Pastoralnom centru Bl. Alojzije Stepinac u Driveniku.

Cilj programa ovih kontinuiranih posjeta je pokazati kako različita vjera ili nacija ne moraju predstavljati prepreku zajedništvu. Djeca u na našem području borave pod geslom “U svemu različitome – ljubav, u svemu istome – zajedništvo”. O njima brinu katolički skauti koji koji ih prate u različitim aktivnostima – tijekom kupanja, razgledavanja znamenitosti, raznih primanja, ali i tijekom provedbe raznih radionica kao i uopće cjelokupnog programa boravka.

Pozdravljajući djecu iz Srebrenice gradonačelnik Vojko Obersnel je kazao kako mu je drago što im se na ovaj način pruža prilika da kroz sedam dana boravka u Driveniku imaju mogućnost upoznati se s Rijekom i okolicom i načinom života u Rijeci. Zaželio im je više vremena za slobodne aktivnosti i kupanje, s obzirom da su mnogi prvi put na moru te dodao kako se nada da će iskustva stečena tijekom boravka u njihovom kraju prenijeti prijateljima i rođacima kako bi ih potaknuli da i oni dođu, priopćili su iz Rijeke.

Dječji vrtić Krnjevo sredstva iz EU fondova Završili radovi na energetskoj obnovi vrtića Krnjevo