Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
sredstva iz EU fondova

Završili radovi na energetskoj obnovi vrtića Krnjevo

Dječji vrtić Krnjevo
1/7
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
U sklopu energetske obnove izvedena je toplinska izolacija vanjskog zida, toplinska izolacija stropa prema negrijanom tavanu, obnovljena je vanjska stolarija...

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel sa suradnicima obišao je dječji vrtić Krnjevo na kojem su završili radovi na energetskoj obnovi za čiju su obnovu sredstva dobivena iz fondova Europske unije.

Vrtić Krnjevo energetski je obnovljen je u sklopu projekta „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“za koji se dodjeljuju bespovratna EU sredstva putem natječaja koji je raspisalo Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Rijeka odlični rezultati Riječki turizam i ove godine obara rekorde

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel je kazao kako je na istom javnom pozivu raspisanom od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u studenom 2016. godine potpisano još 10 ugovora o dodijeli bespovratnih sredstava za šest osnovnih škola i četiri vrtića: OŠ Ivana Zajca, OŠ Kozala, OŠ Pećine, OŠ-SE Gelsi, OŠ Podmurvice, OŠ Škurinje – PPO Podmurvice, PPO Veseljko, PPO Kvarner, PPO Potok. Riječ je većinom o radovima toplinske izolacije vanjskih zidova i stropova, zamjene vanjske stolarije, ugradnje sustava daljinskog očitanja potrošnje energenata i eventualne plinofikacije kotlovnica. Radovi na svim objektima su započeli s tim da su na osnovnim školama Kozala, Pećine i Ivana Zajca pri završetku.

Ukupna vrijednost svih 11 energetskih obnova u ovom ciklusu je 58,2 milijuna kuna od čega je 15,57 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj, 16,57 milijuna kuna iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2017. godinu raspisanog od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a 26,06 milijuna iz proračuna Grada Rijeke.

Vrtić Krnjevo izgrađen je 1988. godine. Bruto površina mu je 1.575 m². Pohađa ga 163 djece raspoređenih u 10 odgojnih skupina.

U sklopu energetske obnove izvedena je toplinska izolacija vanjskog zida, toplinska izolacija stropa prema negrijanom tavanu, obnovljena je vanjska stolarija. Izvedena je plinofikacija kotlovnice, ugradnja sustava daljinskog očitanja potrošnje energenata i zamjena pokrova. Radovi su izvedeni od rujna 2017. do lipnja 2018. Izvođač radova bila je tvrta Izo-građenje konzalting d.o.o. iz Osijeka, a stručni nadzor obavio je Dinocop d.o.o. iz Omišlja. Nakon izvedenih radova očekivana povećana je energetska učinkovitost zgrade, a projektna ušteda kreće se oko 50%, izvijestili su iz Rijeke.

Izložba Ta simpatična crvolika čudovišta s morskog dna Korzo Otvorena izložba fotografija 'simpatičnih crvolikih čudovišta'