Izbornik
Naslovnica Gradovi Bakar
Brojna događanja

Dječji tjedan, proslava blagdana s. Franje Asiškog i Penzićijada u Bakru

Crkva sv. Franje Asiškog
Foto: Grad Bakar
Ovaj tjedan u Bakru su za posjetitelje pripremili brojna događanja

U organizaciji Društva "Naša djeca" Bakar ovaj tjedan održat će se dječji tjedan, a iz Bakra poručuju kako pripremili brojna događanja.  Najmlađi će moći uživati u sljedećem: 2.10. Pričaonica i likovna radionica u knjižnici „Bakar“ u 18 sati, 3.10. Dan otvorenih vrata dramske sekcije DND-a Bakar u prostorijama Društva u 18 sati, 4.10. Bajkaonica u prostorijama Društva DND Bakar u 18 sati, 5.10. Palačinka Party u prostorijama Društva DND Bakar u 17 sati, 6.10. Likovna radionica u prostorijama Društva DND Bakar u 17 sati, 7.10. Igraonica – vikend je za igru i zabavu sa prijateljima – Žal ribara u 10 sati.

U srijedu 4. listopada u Bakru će biti proslava blagdana sv. Franje Asiškog na Kukuljanovo u organizaciji VMO Kukuljanovo. U 10.30 sati u Crkvi sv. Franje Asiškog održat će se sv. Misa za djecu (misa za početak školske godine) koju će predvoditi fra Petar Ljubičić, a fra Petar Ljubičić predvodit će i sv. misu u 19 sati na kojoj je pjevat župni zbor Kukuljanovo. Nakon sv. mise predviđeno je čašćenje relikvije Sv. Franje Asiškog.

Smotra puhačkih orkestara

U sklopu proslave Dana mjesta Kukuljanova Katedra Čakavskog sabora „Bakarskoga kraja“ u suradnji sa VMO Kukuljanovo, TZ Grada Bakra i Udrugom Zdravi život Kukuljanovo organizira POGOVOR  „ KORENI NAŠI „ - kako čuvamo tradiciju našeg kraja i Izložbu skupnih radova likovne kolonije "Povratak korijenima u Domu kulture Kukuljanovo u 17.30 sati.

U petak 6. listopada u Domu kulture Matija Mažić u Bakru održat će se 11. Penzićijadu Udruge umirovljenika Grada Bakra s početkom u 14 sati. Od 18 sati slijedi zajedničko druženje za sve sudionike i posjetitelje.

U subotu 7. listopada u organizaciji KUU „Sklad“ u Domu kulture „Matija Mažić“ s početkom u 19 sati održat će se Smotra puhačkih orkestara. Na smotri će nastupiti tri ponajbolja orkestra iz okolice Bakra: Puhački orkestar Fužine, Gradska glazba Trsat te Glazbeno društvo Spinčići. Ulaz na smotru je besplatan. Nakon smotre od 20.30 sati slijedi zajedničko druženje za sve sudionike i posjetitelje.