Izbornik
Naslovnica Gradovi Bakar
problem odvodnje

Ministar najavio rješavanje ekoloških problema u Bakru

1/2
"Ono s čime imamo ogromne probleme, a odnosi se na ekološku zaštitu, je rad lučkog terminala luke za rasute terete ovdje u Bakru. Pokazali smo ministru što se događa i dogovorili daljnje aktivnosti u smisli pokretanja inicijative"

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić sa svojim je suradnicima posjetio Grad Bakar, gdje je održao radni sastanak s predstavnicima Grada, na čelu s bakarskim gradonačelnikom Tomislavom Klarićem, koji je resornog ministra upoznao s problemima s kojima se Bakrani susreću već duži niz godina.

Foto: Wikimedia commons

“Ono s čime imamo ogromne probleme, a odnosi se na ekološku zaštitu, je rad lučkog terminala luke za rasute terete ovdje u Bakru. Pokazali smo ministru što se događa i dogovorili daljnje aktivnosti u smisli pokretanja inicijative, kako bi Luka Rijeka, na ovom prostoru, na ekološki prihvatljiv način manipulirala s takvom vrstom tereta.

Razgovarali smo i o svemu onome što nas već duži niz godina tišti - izgradnji kanalizacijskog kolektora, pokretanju buduće poslovne zone i likvidaciji tvrtke Koksar te u konačnici završetku kompletnog kanalizacijskog sustava”, poručio je bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić.

Klarić je izrazio zadovoljstvo konkretnim mjerama koje su na današnjem sastanku dogovorene, naglasivši kako vjeruje da će već naredni mjeseci polučiti vidljive rezultate.

Sportska dvorana u Hreljinu novoizgrađena dvorana s tri etaže Izgradnjom sportske dvorane ispunila se velika želja djece

“U narednom razdoblju, kako kod izdavanja dozvola, tako i kod postupanja, inspekcije Ministarstva zaštite okoliša i energetike će učiniti sve da se okoliš na području grada Bakra, zrak, ali i vodno bogatstvo, dakle more, zaštite po najvišim mogućim standardima. Prije svega to podrazumijeva rad Hrvatskih voda kod izdavanja naredne vodopravne dozvole za Luku Rijeka, odnosno njezin terminal za rasute terete ovdje na području Bakarskog zaljeva.

Što se rješavanja problema odvodnje za područje Grada Bakra tiče naš sljedeći korak bit će sastanak u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike 19. studenog, na kojem ćemo s predstavnicima Grada Bakra i riječkog Vodovoda i kanalizacije te Hrvatskih voda, pokušati pronaći rješenje za probleme s kojima je Grad Bakar suočen. Grad s ovakvim potencijalom, koji je na kraju krajeva i ostvaren u poslovnoj zoni, ne može funkcionirati uz ovakvu razinu vodno-komunalne infrastrukture i to u što skorijem razdoblju treba riješiti.

Poreč radovi gotovi do kraja studenog Grade cestu koja spaja dva porečka naselja

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i Hrvatske vode, pod čijom ingerencijom je i ovaj problem, će učiniti sve da tako i bude”, najavio je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

Bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić iskoristio je priliku i ministra upoznao s nizom velikih projekata na bakarskom području, s posebnim naglaskom na Industrijsku zonu. 

“Grad Bakar radi fenomenalan posao. Kada bi sve poslovne zone u Hrvatskoj bile ovako popunjene, gdje bi nam bio kraj“, zaključio je Ćorić.

Šetnja kroz povijest grada Bakra Bakar Tragovima Frankopana hodalo više od stotinu ljudi