Izbornik
Naslovnica Gradovi Novska
Objavljen javni poziv

Do 15. listopada natječaj za stipendije

Foto: GRAD NOVSKA
Visina učeničke stipendije iznosi 320 kuna mjesečno, studentske 560 kuna, a visina studentske stipendije za studente iz obitelji s troje ili više djece iznosi 800 kuna mjesečno

Do 15. listopada je rok za prijavu na javni poziv grada Novske za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija za školsku/akademsku 2021./2022. godinu.

Pravo na studentsku stipendiju imaju redovni studenti viših škola i fakulteta koji su državljani RH s prebivalištem na području Grada Novske najmanje godinu dana prije objave javnog poziva, a koji u trenutku objave javnog poziva nisu stariji od 26 godina. Pravo se može ostvarivati isključivo za jedan preddiplomski i diplomski studij, odnosno integrirani studij, u skladu s trajanjem redovnog studija.

Pravo na učeničku stipendiju imaju učenici srednjih škola koji su državljani RH s prebivalištem na području Grada Novske najmanje godinu dana prije objave ovog javnog poziva, a koji se redovno školuju izvan područja Grada Novske i tijekom tjedna borave u mjestu školovanja ili svakodnevno putuju od mjesta stanovanja do mjesta školovanja.

Visina učeničke stipendije u školskoj godini 2021./2022. iznosi 320 kuna mjesečno, studentske 560 kuna, a visina studentske stipendije za studente iz obitelji s troje ili više djece u ovoj akademskoj godini iznosi 800 kuna mjesečno.

Detalji o natječaju su na internetskim stranicama Grada Novske. Novska je godinama među vodećim gradovima po izdvajanju 
za stipendije i školarine.