Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica 232 pregleda
projekt revitalizacije

Dobivaju jedan od najmodernijih parkova, evo kako će izgledati nakon uređenja

Koprivnica uređenje parka
1/13
Foto: Grad Koprivnica
Prostor igrališta ide u kompletnu obnovu, od protuklizne, sigurnosne, gumene podloge do moderne opreme, a bit će namijenjeno i školi ali i ostalom građanstvu za rekreaciju

U koprivničkoj Gradskoj upravi održano je predstavljanje projekta revitalizacije gradskog parka. Riječ je o projektu u kojem je projektni zadatak formirao Grad Koprivnica, a na osnovu kojega je okupljen tim stručnjaka.

Predmet projekta revitalizacije gradskog parka obuhvaća infrastrukturni i hortikulturni dio te uređenje školskog igrališta osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, a prostor obuhvata ograničen je Zrinskim trgom sa sjevera, ulicom Đure Estera s istoka, s juga školskim dvorištem i parcelom za buduću izgradnju multimedijalnog centra te ulicom Antuna Nemčića sa zapada.

- Ono što me veseli je da je u sklopu projekta izgradnja jedno od najmodernijih sportskih igrališta, koje će biti naravno na korištenje i našim najmlađima, ali i svim građanima ovoga grada. Također, daljnjim širenjem po tom obodu dolazimo do našeg novog, kako smo ga nazvali, Zelenog trga, koji će vjerujem dati jedan novi šarm, jednu novu dimenziju i jedno novo mjesto za susretanje, druženje, pozitivnu energiju, pozitivnu vibraciju – kratko je projekt opisao Mišela Jakšić zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika, priopćili su iz gradske uprave.

Foto: Grad Koprivnica

Osnovni cilj zahvata je aktiviranje prostora, obnavljanjem postojećih ili izgubljenih sadržaja te unošenje novih prema današnjim potrebama.

- Važno je naglasiti da je park zadržao formu i izgled sjeverozapadnog bastiona te prati srednjovjekovnu shemu grada. Prva zona zahvata je zona parka u kojoj imamo decentan dodir, u smislu da će se neke stvari samo obnavljati i restaurirati. Sljedeći element je dječje igralište koje je danas dosta devastirano i teren je u neodgovarajućoj konfiguraciji. Zatim imamo prostor kod crkve sv. Nikole koji je predviđen za buduću gradnju kulturnog centra. Iduća  preinaka odnosi se na područje koje je previđeno za pozicioniranje klizališta zimi i pozornice ljeti. Zadnja preinaka odnosi se na prostor igrališta koje ide u kompletnu obnovu, od protuklizne, sigurnosne, gumene podloge do moderne opreme. Igralište će biti namijenjeno i školi ali i ostalom građanstvu za rekreaciju -  objasnio je Zdravko Sarapa, projektant.

Sama struktura parka neće se previše mijenjati, radit će se samo manje preinake, primjerice obnova aleje čempresa te postavljanje strukture u stilu bivše kupole Ivanove špilje. Nove klupe u parku su zamišljene kao zona za sjedenje i okupljanje, a ne kao pojedinačni elementi. Rasvjeta će biti postavljena u decentnom obliku, osvjetljavat će samo stazu, paviljon te klupe.