Izbornik
Naslovnica Gradovi Zadar
Poticaj za još kvalitetniju uslugu

Dodijeljena priznanja 'Nasmiješeno sunce' najboljima u turističkoj sezoni

Branko Dukić uručio priznanja Nasmiješena sunca
Foto: Grad Zadar
Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić naglasio je kako je turizam najrazvijenija gospodarska grana jer omogućuje ubrzano zapošljavanje, investicije te gospodarski rast uopće

U koncertnoj dvorani Kneževe palače održana je svečana dodjela priznanja 'Nasmiješeno sunce za 2017. godinu'. Petnaesta je to po redu akcija u kojoj se nagrađuju najuspješniji u ostvarenju turističke sezone.  Akciju provodi gradonačelnik Grada Zadra u suradnji s gospodarskom i obrtničkom komorom, TZ Županije i Grada, te Udruženjem obrtnika Zadar.

Cilj je dodatna motivacija djelatnika u turizmu za pružanje što kvalitetnijih usluga, za poticanje međusobne konkurencije u uređenju objekata i razini usluga te prezentiranja grada Zadra na način dostojan njegove tradicije, povijesnog i kulturnog značaja i zahtjeva sadašnjeg vremena.

Priznanja nagrađenima uručio je gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić koji je ovom prigodom naglasio kako je turizam najrazvijenija gospodarska grana jer omogućuje ubrzano zapošljavanje, investicije te gospodarski rast uopće.

- Neupitno je kako naš grad svoj turistički potencijal dokazuje na izuzetno zahtjevnom tržištu: Svake godine nam stižu brojna domaća i međunarodna priznanja struke - Gradu, tvrtkama, pojedincima. Uostalom, imamo novi Turističko informativni centar u obnovljenoj palači Cedulin. Imamo i novo kulturno središte u Kneževoj palači. Uskoro kreće obnova Providurove palače i uređenje Muraja. A zadarski su bedemi od ove godine i dio svjetske baštine pod okriljem UNESCO-a. Sve su to projekti koji upućuju na dinamičnu i profesionalnu turističku destinaciju - kazao je gradonačelnik Dukić.

Dodao je da Zadru trebaju novi hotelski kapaciteti, privatni smještaj više kategorije, ali da im prije svega trebaju – stanovnici jer je to ono što ovu destinaciju čini posebno privlačnom.

- Prema riječima naših posjetitelja to je upravo osjećaj kako su došli u svoj drugi dom. Upravo taj doživljaj djelo je vas, nagrađenih i svih vaših kolega čiji ste danas predstavnici - zaključio je gradonačelnik Dukić čestitajući ovogodišnjim laureatima uz želju da turistički Zadar ostane svoj, izvoran i poseban u svojim jedinstvenostima, priopćili su iz gradske uprave na čijim stranicama možete saznati tko su ovogodišnji dobitnici.