Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik 6 pregleda
Jednostavan za korištenje

Donacija Grada za nabavku analizatora krvi za djecu

dom zdravlja
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL/Ilustracija
Uređaj radi na principu analiziranja uzorka kapilarne krvi iz jagodice prsta, izrazito je jednostavan za korištenje, a za jedno testiranje treba oko dvije minute

Za pedijatrijske ordinacije Doma zdravlja Dubrovnik, zahvaljujući donaciji Grada Dubrovnika, nabavit će se tri analizatora krvi. Riječ je o CRP i Streptokok analizatoru krvi za djecu predškolskog uzrasta, čija je ukupna vrijednost 54.847,50 kuna, priopćili su iz gradske uprave.

Donacija, koju je Grad u ovom iznosu odobrio Domu zdravlja, služi isključivo za kupnju navedenih analizatora koji će omogućiti brzo dobivanje rezultata. Uređaj radi na principu analiziranja uzorka kapilarne krvi iz jagodice prsta, izrazito je jednostavan za korištenje, za jedno testiranje treba oko dvije minute te se kvantitativni rezultati CRP-a dobivaju brzo dok je pacijent još prisutan u liječničkoj ordinaciji. Ujedno pomaže i u razlučivanju bakterijskih od virusnih infekcija.

Inicijativa za kupnju ovog aparata pokrenuta je od mama koje su se okupile u grupi "DUMAM-e, Mame iz Dubrovnika i okolice". I ovom donacijom Grad Dubrovnik potvrđuje se u nastojanju osiguravanja što bolje zdravstvene skrbi za svoje najmlađe sugrađane.

Dubrovnik turistički porasti i u gradu i županiji Dubrovnik s tri milijuna noćenja ranije nego lani